Злата Огневіч: досьє на співачку та холостячку, яка пройшла у фінал "Євробачення" та Верховну Раду

Досьє
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Огневич Злата
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

Коли і де народилася Злата Огневіч? Як розвивалася її кар'єра і що відбувається у її особистому житті? Читайте у досьє від редакції Хочу!

Злата Огневіч — українська співачка, фіналістка міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2013, екс-народна депутатка та головна героїня 2 сезону проекту "Холостячка", яка нещодавно потрапила у скандал через дует із Максимом Бородіним. Редакція Хочу! публікує досьє на співачку, у ньому — біографія, цікаві факти та особисте життя Злати Огневіч.

Професія співачка
Дата народження: 12 січня 1986 року
Місце народження: Кривий Ріг, Україна
Найкращі роботи: Gravity, Буревіями
Нагороди: Заслужена артистка АР Крим, Орден княгині Ольги ІІІ ступеня
Соцмережі: Instagram

Злата Огневіч: біографія

Related video
Злата Огневіч
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

Почнемо з найголовнішого! Злата Огневіч насправді не Злата Огнєвіч! Справжнє ім'я співачки – Інна Леонідівна Бордюг.

Напевно, одне з найцікавіших питань у біографії співачки, де народилася Злата Огневіч. Довгий час вважалося, що майбутня заслужена артистка АР Крим народилася у Мурманську. Але у 2023 році в одному з інтерв'ю Злата заявила, що народилася у Кривому Розі, а російське місто з'явилося у її свідоцтві про народження через те, що саме в Мурманську її батько, військовий хірург Леонід Бордюг, служив. Через роботу батька сім'я Бордюг встигла також пожити у Ленінграді та Мінську. До речі, тато Злати і зараз несе службу та рятує життя українських військових .

Злата Огневіч справжнє ім'я
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

Але сім'я не довго прожила в Росії. У п'ять років Злата з батьком та мамою Галиною переїхала до Судака. Там в українському Криму маленька Злата почала займатися музикою. Пізніше Злата зізнавалася, що музика була більше маминим захопленням. Галина Бордюг змалку любила співати, але зірвала голос і не змогла далі займатися музикою. Тому, коли мама зрозуміла, що донька має і добрий слух, і сильний голос — одразу ж віддала маленьку Злату в музичну школу. Там дівчинка навчалася за класом фортепіано, сама складала невеликі п'єси і навіть отримала Гран-прі на конкурсі виконавців.

Злата Огневіч: особисте життя

Злата Огнєвіч мама
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

"Холостячка" Злата Огневіч не часто відкрито говорить про особисте життя. Більше того, вона вважає, що питання про дітей та весілля — одні з найбезтактніших. Достеменно відомо, що у фіналі "Холостячки" Злата обрала у супутники життя бізнесмена Андрія Задворного, але їхні стосунки закінчилися лише через півтора місяці після завершення шоу.

Злата Огнєвіч біографія
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

А ось свої дружні стосунки із зірковим шеф-кухарем та ресторатором Євгеном Клопотенком Злата не приховує.

У квітні 2024 року у ЗМІ з'явилася новина про те, що Злата Огневіч вагітна . Проте співачка спростувала цю інформацію . Але не обійшлося без нових пліток — у травні шанувальники заговорили про те, що Злата Огневіч вийшла заміж . Але й ця новина виявилася лише слухом.

Злата Огневіч: освіта

Злата Огневіч вік
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

Після школи Злата Огневіч вступила до Київського інституту музики імені Глієра та здобула освіту за спеціальністю "джазовий вокал". У студентські роки вона встигала не лише навчатись — була вокалісткою Державного ансамблю пісні та танцю ЗСУ, а також учасницею латин-бенду.

Крім того, у 2008 році Злата закінчила Національний авіаційний університет.

Злата Огневіч: кар'єра

Хто така Злата Огневіч
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

Злата Огневіч у 2009 році стала радіоведучою. В ефір вона потрапила завдяки перемозі в конкурсі "Перша телеведуча, що співає", яке проводило "Бізнес-радіо". А вже 2010 року співачка випустила першу сольну композицію "Острів кохання". І вперше зазнала успіху та власних сил у Нацвідборі на Євробачення. Тоді Златі та англомовній версії її дебютної пісні "Tiny Island" вдалося увійти до ТОП-5 учасників відбору. Кар'єра почала набирати обертів — Злата випустила пісню "Ангели" та разом з Асаном Біляловим здобула перемогу у третьому сезоні талант-шоу "Народна зірка".

співачка Злата Огневіч біографія
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

2011 року співачка знову йде на Нацвідбір і посідає друге місце. Цього ж року вона стала володаркою Першої премії та призу журналістських симпатій "Зоряний коник" на Першому Міжнародному конкурсі молодих виконавців у Ялті, де представляла Україну.

Злата Огневіч рік народження
Фото: instagram.com/zlata.ognevich/

Але від мрії уявити країну ще й на Євробаченні Злата Огневіч не відмовлялася. 2012 року вона стала переможницею Нацвідбору, а вже навесні 2013 року посіла третє місце у фіналі Євробачення.

Крім музичної кар'єри, Злата будувала політичну. 2014 року вона пройшла до Верховної Ради і стала народною депутаткою від "Радикальної партії" Олега Ляшка. У ВР співачка пропрацювала рік, а згодом повернулася до концертної діяльності.