Монатік: досьє на співака, візитівкою якого стали головні убори

Досьє
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Дмитро Монатік фото
Фото: instagram.com/monatik_official

Мультиартист Дмитро Монатік відомий, здається, кожному українцю. Але чи всі знають про нього все?

Дмитро Монатік (MONATIK) — співак, саундпродюсер, танцюрист та учасник талант-шоу, а також суддя шоу "Танці з зірками" та тренер проєкту "Голос країни". Редакція Хочу! публікує детальне досьє зірки. В ньому — біографія, особисте життя та цікаві факти про Монатіка.

Професія: співак, композитор, автор пісень, музикант, танцор, тренер шоу “Голос. Діти-3”
Дата народження: 1 квітня 1986 року
Зріст: 164 см
Місце народження: Луцк, Украина
Кращі роботи: “Мокрая”, “Кружит”
Нагороди: Заслужений артист України
Соцмережі: Instagram

Монатік: біографія

Монатік фото
Фото: instagram.com/monatik_official

Дмитро Сергійович Монатік народився у Луцьку в родині працівника заводу та секретарки міськвиконкому. Згодом батьки Діми Монатіка заснували власний бізнес.

Ще в школі Монатік полюбів танці — у восьмому класі він побачив виступ місцевих брейкдансерів в центрі Луцька і захотів навчитися. Незабаром він і сам почав виступати у танцювальній команді DBS Crew. Колектив гастролював країною та отримав звання найкращої b-boy команди заходу України. Дмитро не припиняв танцювати і в той час, коли здобував юридичну освіту в Києві.

Монатік Дмитро фото
Фото: instagram.com/monatik_official

У 2008-му Монатік проходив кастинг на участь у проєкті "Фабрика зірок-2", але так і не потрапив у зірковий будинок. Але талановитого танцюриста помітила Наталя Могилевська і запросила до свого балету. Це стало переломним моментом в житті MONATIK — він наважився створити власний перший музичний колектив Monatique і дав два концерти у Луцьку. Але і кастинги не покинув — у 2009 році Дмитро потрапив до балету D'arts, з яким протанцював разом кілька років.

Дмитро Монатік фото
Фото: instagram.com/monatik_official

При цьому, Монатік не відмовлявся від мрії співати і у 2011 році випустив дебютний трек "ТайУлетаю". Співака помітили і почали запрошувати знятися в кліпах Потап і Настя Каменських, "Інфініті" та інші виконавці. Крім того, Дмитро виступив хореографом у кліпі "На большом воздушном шаре" співачки Йолки.

У 2012 році Діму Монатіка запросили виступити на сцені шоу Х-Фактор. Крім того, артист встиг записати три успішних треки: "Воздух", "ТерроризирУ. Е.т" і "Важно".

Діма Монатік фото
Фото: instagram.com/monatik_official

У листопаді 2014 року Монатік відправився в тур містами України, а також презентував свій перший альбом "Саундтрек сегодняшнего дня (С. С. Д.)".

У 2016 році Дмитро випустив другий альбом "Звучит", а наступного року виступив на відкритті першого півфіналу Євробачення, яке проходило в Києві, та став суддею "Танців з зірками". Це був не перший досвід Монатіка в кріслі телепроєкту — у 2016 році він став тренером шоу "Голос. Діти", а у 2019-му — тренером "Голосу країни".

Особисте життя Монатіка

Дмитро Монатік родина фото
Фото: instagram.com/monatik_official

Дмитро Монатік не дуже багато розповідає про свою родину, але час від часу публікує в соцмережах спільні фото з дружиною Іриною та двома синами — Платоном та Данілом.

Цікаві факти про Монатіка

Монатік фото
Фото: instagram.com/monatik_official
  • У 2012 році Монатік спробував себе як композитор для пісні Світлани Лободи "40 градусов".

  • У Монатіка є спільна пісня з Ніною Матвієнко — трек називається "Цей день".

  • У 2019 році Дмитро зібрав "Олімпійський". 

  • У 2014 році, День незалежності України, співак презентував україномовну композицію "Може вже досить", яка була закликом до припинення війни росії проти України на Донбасі.

  • У 2015 році Монатік виступав на росії. Але згодом відмовився від поїздок до країни-агресора.