"Продовжувати робити якісно, чесно, від душі, незважаючи на думку інших": ANNEI про свій сольний проєкт, творчі плани та бʼюті-рутину. ЕКСКЛЮЗИВ

Інтерв'ю
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Співачка  ANNEI розкрила маленькі таємниці зі свого життя і розповіла про співпрацю з MONATIK
Співачка ANNEI. Фото: пресслужба артистки

Бек-вокалістка відомого співака MONATIK готова привідкрити завісу свого життя поза сценою

Ексучасниця “Голосу Країни” та бек-вокалістка відомого артиста MONATIK — співачка ANNEI ексклюзивно для Hochu.ua розповіла про досвід роботи журналісткою, творчі плани та про свій стиль життя.

⭐️ Ви займалися журналістикою до участі в “Голосі Країни”. Чи впливає таке минуле на ваш підхід до музики чи, можливо, є якісь навички, які використовуєте й сьогодні?

Так, я навіть думала, що це буде професія мого життя, але за 3 роки роботи трохи “перегоріла”. Думаю, все, чим ми займаємося певний час, до чого є жага, так чи інакше вибудовує нас і наші професійні якості. У журналістику мене привела саме тяга до написання текстів, яка була в мене ще зі школи ― любила писати твори й обожнювала читати художню літературу, так вчилася красивіше формулювати речення. Але навичку знаходити “влучні” слова я здобувала саме працюючи журналісткою ― коли шукала способи донести думку коротко, чітко і водночас цікаво. Але чи навчилася я цьому, все-таки судити не мені, а вам по моїх текстах 😅 Сподіваюся, що так.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

⭐️ Ви вже довгий час співпрацюєте з Дмитром Монатіком і, напевно, чули багато важливих слів від артиста. Яку найціннішу пораду ви для себе винесли?

Співачка ANNEI - беквокалістка Монатіка - розповіла про співпрацю зі знаменитим артистом
ANNEI. Фото: пресслужба артистки

Ой, Дмитро для мене взагалі є ментором і провідником у музичну індустрію. Я неймовірно вдячна за це і думаю, що він сам до кінця не усвідомлює, наскільки цінним є його вклад.

Якщо виділяти щось одне з усього, чому я навчилася, то нехай це буде віра в талант і наполегливу працю. У те, що, якщо ти робиш зі щирого серця і докладаєш максимум зусиль, це точно у свій час спрацює. Можна не отримати шалений успіх з перших пісень, не “залетіти” в ТікТок, але продовжувати робити якісно, чесно, від душі, незважаючи на думку інших ― і це буде ключем до успіху. Прості істини, але в процесі роботи я завжди собі про це нагадую, бо можна легко впасти в сумні стани, якщо порівнювати себе з кимось іншим,
— зізнається ANNEI.

⭐️ Чи є у вас якісь особливі методи, набуті досвідом, як позбутися стресу та хвилювання перед виступами? Чи, можливо, ви маєте якісь свої “ритуали” перед виходом на сцену?

Перед самим виходом на сцену ми з командою просто простягаємо один на одного руки і ніби “хлопаємо” по плечах. Це відбувається десь близько 30 секунд, виглядає дивно і смішно, але ми дійсно ніколи не виходимо на сцену, не зробивши цього. Якась підзарядка один від одного і відчуття єдності в цьому є.

Також я почуваюся набагато краще, якщо в день виступу позаймаюся будь-якою фізичною активністю, вип’ю достатньо води і матиму час для емоційного налаштування на концерт. Дні бувають різні, але глядач завжди має отримувати те, за чим приходить ― нову емоцію, легкість, радість, натхнення. Якщо я сама почуваюся паршиво, то рятую себе усвідомленим диханням і часом наодинці для вгамування думок. Але на сцені завжди відбувається магія: як би важко не було кожному з нас до концерту — після нього завжди стає краще. Бо це обмін емоціями і, окрім того, що ти віддаєш, ти ще й заряджаєшся від людей.

⭐️ Ми вже чули “Бережи”, чули “Роздягни” — два абсолютно протилежних треки по настрою та наповненню. Які емоції найскладніше передати через музику і чому?

Так, тема суперечностей ― була однією з важливих для мене у терапії. Зараз я нарешті прийняла їх в собі, полюбила і тому транслюю це у своїй музиці. Так чи інакше, ми всі зіткані з розбіжностей, в цьому є динаміка, а значить є цікавість.

Мені здається, що музикою можна передати абсолютно будь-яку емоцію. У цьому і сенс ― вона ніби викручує на максимум почуття, доповнює їх, пояснює, десь навіть створює. Я навіть певна, що в багатьох випадках музикою може розказати більше, ніж словами, бо інколи буває, ніби підхожих слів буквально не існує, ніби їх ще не створили. А музика завжди може доповнити і через неї набагато легше вивільнити емоцію.

⭐️ Поговоримо про останній реліз “Роздягни”: як ви вважаєте, чому тема "оголення" душі настільки резонує з багатьма людьми?..

Ми ж є соціальними істотами. Ми не можемо жити без людей навколо, інакше починаємо сходити з розуму. А соціалізація завжди включає ось це бажання бути прийнятим і страх перед знехтуванням, що є нормальним і навіть природним. Тому, кожному з нас знайоме це відчуття зацікавлення якоюсь людиною і водночас страхом відкритися їй, бо ніколи не знаєш, що буде далі. Я бачу в цьому романтику і навіть магію якусь, бо люблю моменти, коли емоції викручуються на максимум ― тоді ти ніби стаєш ще більш живим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

⭐️ Чи зустрічалися вам моменти творчого “застою”? Як ви справляєтеся з творчими блоками та періодами відсутності натхнення?

Враховуючи, що я тільки почала свій творчий шлях, то якихось довгих і важких “застоїв” в мене не було. Бували тільки короткі, по декілька днів. Чесно кажучи, я просто даю собі їх прожити і стараюся не форсувати події. Якщо моє тіло і моя психіка втомлені й хочуть побути в такому стані, значить, в них є на це причина.

А іноді я просто ставлю собі дедлайн ― наприклад: “Я дозволяю собі сумувати до завтрашнього вечора”. І весь цей час просто сумую ― аналізую ситуацію, обмірковую все, плачу, їм солодке, дивлюся серіали, слухаю сумну музику. Але коли дедлайн проходить, мені стає набагато легше взяти себе в руки, бо я не заблокувала емоції, а дала їм вихід. Дуже дієвий спосіб.

⭐️ На сцені ви завжди виглядаєте чарівно! Як ви працюєте над своїм сценічним образом, чи маєте ви особливі ритуали по догляду за обличчям перед виходом до публіки?

Дякую вам, засоромили! 🤭 Нічого надприродного ― хороший косметолог, правильно підібрана доглядова косметика і мінімум макіяжу в буденному житті. Паралельно з цим я багато займаюся спортом і стараюся стежити за харчуванням і балансами в організмі, адже стан здоров’я напряму впливає на стан шкіри в тому числі.

⭐️ Також неможливо не помітити вашу гарну фізичну форму. Які секрети можете розкрити з цієї сфери свого життя?

Насправді я багато років намагалася закріпитися у спорті, але чомусь раніше мені не вдавалося це. І ось 9 місяців тому, я змогла полюбити спортивну залу і силові тренування ― ніколи не думала, що це станеться. Тепер мені прям важкувато емоційно і фізично, якщо я мінімум 3 рази на тиждень не позаймаюся. У мене попереду ще дуже багато роботи і це займе ще не один рік, але якщо говорити про фізичний і ментальний стан, то піти в залу було одним з моїх найкращих рішень. Моє “до” та “після” стосується не тільки скинутих кілограмів і набраної м'язової маси, а й здорової спини (так, мені вже стільки років, що здорова спина і коліна ― важлива тема 😁) та стабільного емоційного стану.

⭐️ Як ваш стиль одягу змінився з початком сольної кар’єри? Кого можете назвати з улюблених брендів?

Я досі знаходжуся у пошуках конкретного стилю та образу, тому важко сказати. Але я обожнюю українські бренди й рада цьому питанню, бо люблю рекомендувати “своїх”. З найулюбленіших ― це Unmere, Katimo, Biblioteque Nationale, Bazhane, Katsurina. У нас загалом багато дуже класних брендів з шикарною якістю, дизайнами, тканинами і під будь-який стиль. Якщо дивитися на мої повсякденні луки, то майже завжди на мені буде як мінімум одна річ українського бренду.

⭐️ Життя артиста, безперечно, виснажує. Які методи релаксації після тяжкого дня або насиченого виступу є вашими улюбленими?

ANNEI розповіла про розпорядок свого дня і що дає їй сили
ANNEI зізналася, що всі близькі вважають її “дідом” через звичку рано лягати спати. Фото: пресслужба

Сон! Вода, хороша їжа і сон. Все дуже просто. Всі мої близькі знають, що я ― “дід” 😂 Буквально. Я лягаю спати до 23:00 і без краплі жалю можу пропускати якісь цікаві події, бо дуже ціную свій сон, він для мене завжди на першому місці. Звісно, це часто неможливо через нічні переїзди між містами, але якщо в мене є можливість добре поспати, я завжди її використаю. Зате о 6-7 ранку я вже живу своє прекрасне життя, доки більшість людей спить, і це дає якоїсь інтимності цій порі доби, особливо, якщо виходити на прогулянку містом у цей час.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся про секрети телеведучої та інтерв’юерки каналу FASHION TV UA, а віднедавна — ще й співачки REGINA, яка кілька тижнів тому презентувала свій дебютний сингл “Picasso”. Хто ж вона і якою бачить свою музичну кар’єру — дізнавайтеся на ХОЧУ! прямо зараз.