Saicur: "Хочу, щоб було голосно!". Ексклюзивне інтерв'ю з висхідною зіркою українського шоубізу

Інтерв'ю
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Saicur розповіла про феміністичні настрої своєї творчості
Співачка Saicur. Фото: instagram.com/saicur.ang/

"Я буду цікавою феміністкою" (с)

🔹Ти — артистка, яка хоче боротися за фемінізм в Україні. Як ти хочеш це транслювати, окрім музики?

Я вважаю себе голосом українського фемінізму. Я бачу проблеми та маю силу з ними боротись. Я буду говорити, я буду ділитись силою із тими, у кого менше сили. Мені потрібно ще більше аудиторії, більше впливу. Але я живу цими принципами і бачу в собі сили вести. Я бачу дівчат на концерті, які готові йти зі мною. Чим більше концертів ми зіграємо, тим більше людей будуть підтримувати наш рух свободи, справедливості та протесту.

🔹 Які саме феміністичні елементи присутні у твоїй музиці і як вони впливають на твоє творче бачення?

У пісні “Name” я називаю слова, якими ображають дівчат — конкретно ті, з якими я росла і жила. Мене ображали найближчі. Думаю, на підставі того, що я жінка і маю бути якоюсь.

У моїй музиці є біль жінки, яка дає силу. Обра́зи, які ми перетворюємо у свої прикраси. Я хочу бути вільною на 100% у своїх проявах, настільки наскільки вільний будь-який чоловік. Свобода в сексі, свобода в зовнішньому вигляді, свобода в спілкуванні з обома статями. А моя музика – це свобода. Я рада що є жінки, які дякують мені за “Name”, мені здається я зцілюю цією піснею.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

🔹Чому для тебе важливо втілювати цінності фемінізму у музиці та своїх виступах?

Тому що те, що я роблю – це важливо не тільки для мене. Жінки, які готові змінювати позицію суспільства, важливі нашим дітям, майбутньому поколінню дівчат. Я хочу, щоб вони народились вже вільними та рівними 🤍

🔹Трек з альбому “Cry for You” і “Name” вплине на аудиторію щодо її розуміння ролі жінок у сучасному світі, як вважаєш?

“Name” вже впливає. На “Cry for You” мені ще потрібен час. Я не розкрила контекст і без контексту ця пісня виглядає як звичайна пісня про кохання. Я хочу розкрити її відеороботою, але мені потрібна людина на візуал, якій можна буде це довірити. Я вірю в виключність цієї ідеї, і мене вона трохи заводить.

🔹 Які виклики отримує перед собою артистка в Україні, яка виступає за права та рівність жінок?

Співачка Saicur хоче розвивати фемінізм в Україні та шукає прибічників
Saicur. Фото: instagram.com/saicur.ang/

Бути нецікавою. Є образ артистки, якою вона має бути. Але у мене є тактика і я її дотримуюсь. Я буду цікавою феміністкою. Український шоубізнес не хоче феміністок, але ми це обійдемо, зробимо гарно. І, можливо, саме Saicur і відкриє двері в шоубізнес для українського рівного феміністичного суспільства. Але я планую зробити це відкриття з ноги. Хочу, щоб було голосно!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📌 ДЛЯ ДОВІДКИ:

Український та європейський шоубізнес познайомився з неординарною співачкою Saicur та її глибокими треками всього пів року тому. Її музика — це про неординарність та сенс, але це все — про Saicur, яка “оголює” важливі життєві питання через свою творчість.

У травні артистка презентувала свій дебютний альбом “Live or Die”, в якому 8 треків про вибір у житті, абсурдну поведінку сучасних людей, хейтерів, від яких емоційно страждають інфлюенсери, внутрішні переживання, любов у кожного та абʼюз у стосунках.