"Важка пісня. Страшні слова...": гурт NAPEREXRESTI запрем`єрив відвертий трек "Діти війни". Реакція Мережі (ВІДЕО)

Музика
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Український гурт NAPEREXRESTI - одні з небагатьох виконавців, які зараз не бояться сміливо висловлювати свої думки в піснях та відверто піднімають непрості теми суспільства. Днями вони запрем`єрили новий трек під назвою "Діти війни", покликаний прийти на допомогу дітям, що постраждали від наслідків агресії країни-терориста.

Музична прем’єра розкриває психологічно важке питання війни, яке, насамперед, переживає наше майбутнє країни — діти. Артисти вважають, що ціна, яку ми платимо — набагато вища за ту, яку ми нині можемо усвідомити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
"Важка пісня. Страшні слова...": гурт NAPEREXRESTI запрем`єрив відвертий трек "Діти війни". Реакція Мережі (ВІДЕО) - фото №1

Ось що розповідають учасники NAPEREXRESTI Макс Голосков та Влад Синенко про цю непросту та дуже відверту композицію:

У слові "війна" всі букви помилкові, там має стояти "ЖИТТЯ!". Пісня створена від імені дітей, які й досі важко переживають жахливе сьогодення російської агресії. Вони кожен день ховаються від обстрілів, втрачають своїх батьків, сестер, братів. Від імені дітей, які залишилися без будинків, постраждали від російських окупантів. Та від імені тих, хто навіть не встиг народитися, бо ракета влучила в саме серце його майбутньої матері! В наш час кожна дитина знає, що перші літери алфавіту - ЗСУ. І вони розуміють їх значення.

На підтримку релізу виконавці зняли емоційний кліп. За режисерським задумом у відео відображений хаос думок та почуттів, що відбувається в психіці маленького українця, який у дитинстві дізнався про слово "війна". Він не здатен розібратися зі сенсом обставин, але вимушений швидко подорослішати задля власного виживання.

Піснею "Діти війни" гурт висловлює подяку кожному військовому, який служить у лавах ЗСУ, кожному благодійному фонду, волонтеру та усім, хто допомагає дітям побороти наслідків війни, від яких вони постраждали. Крім того, цим музичним релізом артисти відкривають збір на допомогу постраждалим від війни. Долучитися може кожен (артисти зауважують, що усі зібрані кошти підуть на допомогу дітям, якими опікується благодійний фонд "Здійсни мрію").

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Реакція Мережі

"Важка пісня. Страшні слова...": гурт NAPEREXRESTI запрем`єрив відвертий трек "Діти війни". Реакція Мережі (ВІДЕО) - фото №2

Під кліпом на YouTube вже зібралося кілька десятків коментарів. Шанувальники NAPEREXRESTI щиро вражені новим треком і висловлюють подяку артистам, які в цей важкий час не забувають, що є ті, кому ще гірше.

  • Важка пісня, страшний сенс... творчість ака має бути, адже це реальність. Дякую за підняття важливої теми

  • Дуже потужно! Окрема радість - це постановка, кадри і те, як вдало передали динаміку з емоціями. Бажаю сил і наснаги для подальшої творчості, хлопці!

  • Сильно.

"Важка пісня. Страшні слова...": гурт NAPEREXRESTI запрем`єрив відвертий трек "Діти війни". Реакція Мережі (ВІДЕО) - фото №3
"Важка пісня. Страшні слова...": гурт NAPEREXRESTI запрем`єрив відвертий трек "Діти війни". Реакція Мережі (ВІДЕО) - фото №4
"Важка пісня. Страшні слова...": гурт NAPEREXRESTI запрем`єрив відвертий трек "Діти війни". Реакція Мережі (ВІДЕО) - фото №5

Нагадаємо, що артисти з міста-героя Харків. У перші дні війни вони разом із харківянами пережили російський наступ та масовані обстріли. Допомагали всім, кому було необхідно: розбирали завали, волонтерили, надавали допомогу з медикаментами. На сьогодні учасник гурту Макс Голосков є військовослужбовцем і служить у лавах ЗСУ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про прем'єру нового синглу від TVORCHI - "Разом".  Цей трек музиканти присвятили єдності нації у буремний час. Кліп, як і сама пісня, вийшов дуже потужним та символічним!