Рекордний "Щедрик": 26 популярних артистів об'єдналися, аби осучаснити українські колядки

Музика
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

"Різдвайб" — збірка осучаснених українських різдвяних пісень від топових співаків та "молодої крові" музичної індустрії. У альбомі автентичні колядки, щедрівки та авторські вставки звучать у поєднанні техно, реп, поп, народного вокалу та інших жанрів, що робить його унікальним продуктом для українського слухача. А до його створення долучилося аж 26 відомих артистів.

Музиканти абсолютно різних музичних напрямків об’єдналися разом з місією — привернути увагу до важливості збереження традицій української культури. Проєкт створювали "МУЗВАР" та SODA MUSIC за підтримки Радіо "Сільпо".

У "Різдвайбі" слухачі зможуть почути 7 композицій та бонус трек "Щедрик" за участі alyona alyona, MamaRika, Ірини Білик, Олі Цибульської, Олени Тополі, Павла Зіброва, SKYLERR, LELY45, NATIYA, ENLEO та багатьох інших артистів.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окрім того, "Різдвайб" несе за собою і благодійну мету: роялті з першого кварталу від прослуховувань будуть передані на проєкт "Обійми для дитини" фундації Катерини Осадчої задля забезпечення комплексної підтримки дітей-сиріт. За словами музичного продюсера збірки TOM SODA, над альбомом працювали впродовж трьох місяців.

Надскладним завданням для творців альбому було поєднати непоєднуване: 26 артистів різних жанрів, стилів та аудиторій. Проте сила любові до української пісні та традицій стала однією з основних складових того, що "Різдвайб" почув світ.

Однією з найнеочікуваніших колаборацій стало авторське переосмислення колядки "Зіронька ясна" від alyona alyona, НКНКТ та elarm. Артисти, залишивши автентичний приспів, зачитали авторські рядки, у тексті яких присутній вайб сучасності. Як зазначає alyona alyona, час трансформує та створює нові традиції, це несе за собою зміна поколінь.

Зі свого боку Ірина Білик, Lely45, Сергій Лазановський та Сергій Мироненко об’єдналися задля створення оновленої версії маловідомої колядки "То не ластовка", яка походить з Чернігівщини. Задля цієї пісні Білик вперше заспівала академічним вокалом і при запису пісні була готова до будь-яких творчих експериментів.

Колядку "Діва Марія на камені стояла", яка родом з Полтавщини, разом виконали MamaRika, Masha Danilova та Averin. А для переосмислення всіма улюбленої різдвяний пісні "Щедрий вечір" разом об’єдналися Оля Цибульська, Santorin, ANKA та гурт "Шум’я". Залишивши за вокальну основу традиційний вокал, родзинкою треку стала реп-частина у виконанні Santorin.

Також в альбомі "Різдвайб" звучить маловідома колядка "Пане господарю" родом з Житомирщини у виконанні Олени Тополі, Павла Зіброва, SKYLERR, SOWA та ENLEO. Як з’ясувалося при створенні пісні, творцям вдалося разом об’єднати викладача та ученицю. Адже Павло Зібров був викладачам Олени Тополі, коли та навчалася в університеті.

Тоня Матвієнко долучилася до виконання оновленої версії колядки "Ясна зоря". Це стало дуже символічним, оскільки свого часу її виконувала її мама – Ніна Матвієнко, що була однією з тих виконавиць-берегинь українських різдвяних традицій. Компанію співачці склали молоді виконавці OKS та TESLENKO, а також представниця України на Дитячому Євробаченні-2023 Анастасія Димид.

Віталій Козловський та молоді виконавці – бенд 7TEEN’S і Natiya створили розширену версію усіма улюбленої колядки "Ой як же було ізпрежди віка", присвячену створенню світу. У композиції можна почути багатоголосся від 7 вокалістів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Ірина Білик представила довгоочікуваний переклад пісні "Сніг". Україномовний реліз, до слова, привітно зустріли у соцмережах.