Гідні вашої уваги: українські військові дивують каверами на легендарні різдвяні хіти (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

В мережі останніми днями активно шириться відео, на якому українські військовослужбовці вітають піснею громадян своєї країни  із Різдвом. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, наші захисники записали музичне привітання та виконали знамениті різдвяно-новорічні треки  Happy Xmas, Have Yourself і Merry Little Christmas, Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! та I'll Be Home for Christmas. Відповідне відео було розповсюджено на офіційному акаунті франдрайзингової платформи United24 у Facebook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачимо, військовослужбовці виконали кавери за допомогою бандури, сопілки, перкусії й синтезатору. Як повідомляється у пресрелізі United24 деякі слова були перероблені.

Ми хотіли привітати світ з прийдешнім Різдвом і водночас нагадати, що війна в Україні триває. Обрані пісні є справжніми символами свят. У кожній із них ми замінили кілька слів. Наприклад, у композиції Джона Леннона "Happy Xmas" звучать слова "war is over" ("війна завершилася"). Ми додали всього одне "не" – "війна не завершилася" ("war is not over"). Або ж I’ll Be Home for Christmas – пісня, яка була написана від імені солдата – учасника Другої світової війни і яку співав Френк Сінатра. "I will be home this Christmas" ("Я буду вдома цього Різдва") змінилося на "I won't be home this Christmas" ("Я не буду вдома цього Різдва"). З вуст українських військових ці рядки звучали настільки щемливо, настільки щиро. Україні потрібна підтримка. І сьогодні, і на Різдво, і на Новий рік. Ми віримо, що світ це знову відчує і буде поруч.

– розповіла координаторка проєкту Ярослава Гресь.

Зазначається, що відео було знято на бахмутському напрямку. На фоні видно зруйновані росіянами цивільні об'єктами. Зокрема, будинок культури та залізничний вокзал в Лимані. Відомо, що у кліпі, зокрема знялися військовослужбовці ЗСУ, парамедики та медики.

Моя військова служба триває майже два роки, і сьогодні музика – це спосіб реабілітації не тільки для мене, а й для моїх побратимів, з якими ми наразі перебуваємо на бахмутському напрямку,

– заявила бойова медикиня Інна Короленко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми пропонували топ-10 пісень, які неодмінно піднімуть ваш новорічний настрій. У добірці представлені як старі треки, що зігрівають душу, так і нові сучасні роботи.