Через фінансові складнощі Румунія не буде представлена на Євробаченні 2024: деталі

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Цього року конкурс Євробачення, в якому прогнозують перемогу Україні, буде дещо урізаним. Зокрема, на сцені виступить не 43, і навіть не 39, а лише 37 країн. До списку тих, хто відмовився, доєдналася і Румунія.

Отож, румунська телекомпанія TVR на офіційному рівні заявила, що Румунія не виступатиме на цьогорічному Євробаченні-2024. Мовник розкрив головну причину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Повідомляється, що рішення було ухвалено 25 січня, шляхом голосування на засіданні. На такий крок телекомпанія пішла через фінансові труднощі. Відтак, цьогорічний бюджет не дозволяє країні підготувати шоу, а їхати туристами румунська делегація не хоче.

Рада директорів затвердила бюджет SRTv на 2024 рік, який не містить достатньо коштів, щоб гарантувати участь Румунії у часи, коли міжнародний конкурс диктує все більш високі стандарти,

–  повідомляє  TVR.

Через фінансові складнощі Румунія не буде представлена на Євробаченні 2024: деталі - фото №1
Фото: eurovision.tv

Натомість TVR додала, що велику частину грошей вони спрямували на інші, більш пріоритетні проєкти. Зокрема, мова йде про трансляцію літніх Олімпійських ігор у Парижі. Однак, на наступний рік, Румунія точно повернеться на сцену Євробачення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як  Melovin привідкрив деталі свого номеру з нацвідбору на Євробачення 2024. Артист розповів, скільки людей буде знаходитися на сцені під час його виступу.