Христина Соловій присвятила нову пісню Жадану: такі приховані сенси скажуть більше, ніж будь-яке інтервʼю

Музика
4 686
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Христина Соловій присвятила нову пісню стосункам з Жаданом
Христина Соловій та Сергій Жадан. Фото: facebook.com/yuriiveres

Ну, або ж ми всі знову шукаємо відповіді там, де насправді їх немає

Будемо щирими, далеко не всі творці вміють делікатно розповісти власну історію через творчість, та робити це настільки завуальовано, аби зрозуміли лише найвідданіші прихильники. Але, схоже, у Христини Соловій це вийшло. Адже її премʼєра “Камертон” наштовхує на думки, ніби це не просто пісня, а присвята минулим стосункам.

Про роман Христини Соловій та Сергія Жадана невпинно говорили й до того, як пара підтвердила ці чутки, так і після того, як стало відомо про їх розставання. Та воно й не дивно. Він — рок-музикант, та талановитий письменник; вона — ніжна та тендітна виконавиця, авторка романтичних пісень. Такий симбіоз не міг не привертати увагу. І хоча ці стосунки залишилися у минулому, повернутися до них можна у творчості. Принаймні так ми (як і чимало слухачів) подумали, коли почули нову композицію Христини Соловій — “Камертон”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У релізі сказано, що “Камертон” — історія стосунків, що завершилися, але “лишили глибокий слід на серці”. Цікаво, що текст композиції був написаний давно, ще напочатку становлення Христини, як відомої співачки. Проте реліз не відбувся відразу, а чекав свого часу. Схоже, доречним він виявився особливо зараз.

Я написала “Камертон” у той період, коли тільки починала свій творчий шлях та сценічну карʼєру. “Камертон” є ровесником таких пісень як “Fortepiano”, “Хто як не ти”. Здебільшого я пишу пісні натхненні прожитим досвідом. Але часто трапляється так, що спершу народжується пісня, а вже потім я проживаю досвід, який накликала на себе піснею. “Камертон” — саме такий випадок. Не шкодую, що не зарелізила її раніше. Відчуваю, що саме зараз прийшов час поділитися нею зі своїми слухачами,
— розповіла Христина Соловій.

Чи можемо ми бути впевненими у тому, що “Камертон” — дійсно присвячений сосункам артистки з Сергієм Жаданом? Ні.
Однак і у тексті композиції, і у самому відеокліпі можна помітити чимало натяків на це.

Кольором ночі і білим вином… і камертон моїх долонь до його скронь ”, — співає виконавиця. Ці рядки нас буквально наштовхують на спогади про епіграф авторства Сергія Жадана, який прикрашає етикетку вина Трамінер від Stakhovsky Wines.

Епіграф Сергія Жадана на етикетці вина Трамінер
Сергій Жадан про вино. Фото: theheartofwine

Він через ґрати своїх заборон хоче до мене, до моїх ікон… ” — чи може це бути натяком на те, що заради Христини митець розлучився зі своєю дружиною після 15 років шлюбу? Не будемо стверджувати, та залишимо це просто для роздумів слухачів.

Ні, я не можу грати таку роль, ” — сказала Христина Соловій наприкінці відеокліпу. І на цьому моменті ми не змогли не пригадати інтервʼю співачки, в якому вона вперше відверто розповіла про роман із Жаданом. Тоді у співбесіді з Машею Єфросиніною артистка чесно зізналася, що її почуття до Сергія не були настільки ж сильними, як його до неї.

Це була дуже напружена історія, вона здорово потріпала нерви всім сторонам. Було не просто,
— зізнавалася Христина Соловій.

Не менш символічним виявився і кліп на композицію “Камертон”. Зокрема одним з найголовніших натяків на стосунки з Сергієм Жаданом був чоловічий образ, який нагадував відомого митця. Шкірянка та конверси — те, у чому можна часто побачити Сергія як в повсякденному житті, так і на його концертах. Та й сам силует героя кліпу сильно нагадує поета.

Христина Соловій та Сергій Жадан мали роман
Христина Соловій та Сергій Жадан. Фото: facebook.com/yuriiveres

Окремої уваги заслуговує оздоба, яка прикрасила шию Христини Соловій — розкішний кулон, що був частиною образу співачки у їх спільній роботі “Серце”. Проте у “Камертоні” артистка зірвала прикрасу, замінивши її на невеличку підвіску з камінцем зеленого кольору, як натяк на нові стосунки, адже ще зустрічаючись із Жаданом виконавиця закохалася в іншого .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що за чутками не тільки Христина Соловій вже поринула у нові стосунки. Адже у Мережі вже не перший тиждень “гуляє” інформація, ніби Сергій Жадан закрутив роман з відомою політикинею .