Перші симптоми були незначними: Богдан Шелудяк розповів, як у нього проявилося рідкісне захворювання

Новини шоубізнесу
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Популярний український блогер, актор та ведучий Богдан Шелудяк, якому минулого тижня поставили серйозний діагноз , розповів, з чого все починалося. За його словами, спершу все було схоже на тиск, а тепер лікарі відверто говорять, що ніколи раніше з таким не стикалися. Деталі – вже у нашому матеріалі!

Рівно тиждень тому новий ведучий проєкту "Хто зверху?"  Богдан Шелудяк повідомив, що йому діагностували рідкісне захворювання – синдром Гієна-Барре. Він розповів, що недуга розвинулася досить швидко – буквально за 3 доби. Деталями ділиться пресслужба Нового каналу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ведучий розповідає, що все почалося з банального двоїння в очах. Якась добра людина підказала йому, що це може бути тиск, тому він подався в найближчу аптеку, щоб його виміряти. Сподівався, що стане краще, але...

Я відчув перший симптом – двоїлося в очах. Але подумав, що це через те, що я весь день лежав і дивився фільми. На ранок мені стало гірше, в очах двоїлося ще більше. Підказали, що це може бути тиск. Я пішов в аптеку, поміряв його, випив таблетку та повернувся додому, почуваючись гірше з кожним кроком. Вдома ліг на диван і відчув полегшення. Напевно, просто не треба було стояти. Так пролежав до вечора, а потім пішов ще раз поміряти тиск, який ще підвищився. Подумав, що справа точно в цьому. І тепер я просто метеозалежний. Випив ще одну таблетку для зниження тиску й ліг спати з думками, аби на ранок усе минулося. Вирубився миттєво,

– зізнається Шелудяк. І додає, що, на жаль, його надії не справдились:

Розплющив очі й зрозумів: щось не так. Враження, ніби сильно залежав руку. Але згодом усвідомив, що однаково не відчуваю обидві руки. Але рухати ними можу. Встаю, а ноги ватні, – ділиться хлопець. – Одразу поїхав у клініку, де мене лікували від застуди, якою перехворів напередодні. Там вислухали, поміряли тиск, який був уже понижений. Сказали здати перші аналізи, зробити УЗД шиї та випити міцної кави. Я так і зробив, а потім пішов додому й ліг на диван, бо стояти чи сидіти було нестерпно.

Перші симптоми були незначними: Богдан Шелудяк розповів, як у нього проявилося рідкісне захворювання - фото №1
Фото: Новий канал

Лягаючи спати, Богдан знову сподівався, що на ранок все мине саме по собі. Та насправді з кожним днем ставало тільки гірше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наступного ранку блогер взагалі ледве встав, бо фізична слабкість була настільки сильною, що до лікарні його фактично тягнула на собі сестра.

 Попросив сестру довезти мене здати аналізи, бо самостійно не здатен був навіть сісти в таксі.

Після того, як у мене взяли кров у лабораторії, ми поїхали в бік дому. Я ледь не помирав. Без жартів. Думав, що це моя кінцева зупинка, бо ніколи не було настільки зле. Сестра запитала, що я збираюся робити, а я не знав, що відповісти. Просто планував лежати вдома й чекати результати аналізів, а згодом повернутися до лікарів. Вона запропонувала їхати в швидку допомогу, я погодився. У приймальню донесла мене практично на собі.

Тоді зіркового ведучого поклали в лікарню та почали обстежувати. Вже за кілька днів розвиток хвороби вдалося зупинити, тож тепер він почувається значно краще, ніж тиждень тому.

Мені роблять багато уколів, щодня ставлять крапельниці. Зараз ми боремося вже з наслідками, бо прогрес самої хвороби вдалось зупинити. Я вже краще говорю, залишилися незначні дефекти. Мені легше сидіти та стояти. Трішки краще з зором. Позитивна динаміка одужання є. Я починаю вже помаленьку відновлюватись, хоча ще навіть не розпочався процес реабілітації, який індивідуальний для кожного випадку.

А на завершення Богдан Шелудяк зізнався, що лікарі теж шоковані його станом. Мовляв, вперше з таким зіткнулися у своїй практиці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше стало відомо про хворобу зірки "Ходячих мерців" - популярного американського актора Еріка Дженсена. Йому діагностували останню стадію раку. А лише торік він ледь не помер через аневризму головного мозку! Деталі знайдете на нашому сайті.