Назвав російськомовних українців "загарбниками" та став на сторону Фаріон: популярний український актор вразив своїм відношенням до мовного скандалу

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Знаменитий  український актор театру і кіно Богдан Бенюк висловив свої слова підтримки на адресу колишнього депутатата Верховної Ради, професорки  і докторки філологічних наук Ірину Фаріон, яка потрапила у мовний скандал. Подробиці - в нашому матеріалі.

Зокрема, 66-річний артсит заявив, що Фаріон сказала "правильну річ". Бенюк твердо переконаний, щр ті громадяни України, які продовжують говорити російською є провідниками руського міра в державі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Більше того, Богдан Михайлович вважає таких українців загарбниками. Однак, найбільше Бенюка дратує той факт, що багато громадян країни, які виїхали за кордон, продовжують там говорити російською.

І це треба визнати всім. У першу чергу – керівникам держави, які це спонукають, всім працівникам, які працюють у державних установах, керівництву української армії і командирам, які дають присягу на служіння Україні українською мовою. Фаріон сказала правильну річ і не побоялася це зробити під час війни. Треба замислитися тим людям, які виросли в Україні. Їм ганьба! Те, що вони захищають Україну, – супер. Але вони захищають, розмовляючи мовою загарбника. Це неприпустимо. Вони повинні це зрозуміти і змінити своє ставлення до найважливішого – громадянства України. Бо той громадянин України, хто є носієм мови, вважається її громадянином, а всіх решту я вважаю загарбниками. Це стосується і українців за кордоном. Якщо вони не спілкуються українською мовою, то які вони українці? Їх треба викреслювати і казати, що вони росіяни.

–  заявив  артист, пише oboz.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ірину Фаріон звільнили з університету "Львівська політехніка". Її реакція вбила.