Скандал набирає обертів: з сайту "Львівської політехніки" зникло повідомлення про звільнення Ірини Фаріон... а потім знову з'явилося (ОНОВЛЕНО)

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Національний університет "Львівська політехніка" видалив інформацію про звільнення професорки кафедри української мови Ірини Фаріон. Підкоригував свій пост у фейсбуці і міністр освіти України Оксен Лісовий. Деталі читайте в нашому матеріалі.

Схоже, скандал щодо звільнення Ірини Фаріон набирає обертів. 15 листопада було опубліковане офіційне повідомлення про звільнення одіозної викладачки та ексдепутатки. Згідно з документом, професорку мали звільнити 16 листопада, однак сьогодні ЗМІ помітили, що інформація про її звільнення зникла з сайту університету "Львівська політехніка".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Портал Tvoemisto.tv стверджує , що звернувся до пресслужби вишу щодо роз'яснень, але там відмовилися коментувати ситуацію. Тим часом журналісти сайту Zaxid.net  встановили , що дві кафедри університету висловили публічну незгоду з поспішним рішенням про звільнення професорки, а керівниця пресцентру "Львівської політехніки" взагалі заявила, що в момент видачі наказу про звільнення Фаріон ректор вишу Юрій Бобало був у відпустці.

ОНОВЛЕНО о 17:50. Також стало відомо, що "підправив" свій пост у соцмережах і очільник МОН Оксен Лісовий. Він видалив зі свого допису фото копії наказу про звільнення Фаріон.

Скандал набирає обертів: з сайту "Львівської політехніки" зникло повідомлення про звільнення Ірини Фаріон... а потім знову з'явилося (ОНОВЛЕНО) - фото №1
facebook.com/oksenlisovyi/

Більш того, по обіді 17-го листопада новина про звільнення скандальної викладачки на сайті вишу знову стала доступною. Що відбулося — поки невідомо.

Скандал набирає нових обертів: з сайту "Лівьвської політехники" зникло повідомлення про звільнення Ірини Фаріон - фото №1

Нагадаємо, що скандал довкола висловлювань Ірини Фаріон розгорівся відносно недавно. Ексдепутатка та мовознавиця заявила, що відмовляється визнавати українцями тих військових, які розмовляють російською, здебільшого бійців батальйону "Азов". Профком студентів університету "Львівська політехніка", де працює Фаріон, вийшли на мітинг з вимогою звільнити одіозну викладачку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, Олександр Усик  креативно відреагував  на скандальні висловлювання Ірини Фаріон. Спортсмен висміяв її поведінку у своєму новому вірші.