Дизель із GREEN GREY зізнався, чому не переходить на українську мову

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Учасник легендарного рок-гурту GREEN GREY Дизель відверто зізнався, що вдома він розмовляє українською мовою, однак у публічному просторі - продовжує говорити російською. Чому музикант досі не перейшов на державну мову - розповідаємо на HOCHU.ua!

Сам Дизель з початку повномасштабного російського вторгнення вступив до лав ЗСУ, а щоб фінансово допомогти своєму батальйону, і зовсім виставив на аукціон власну квартиру. Але, повністю перейти на українську мову він все ще не зміг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

В інтерв'ю проєкту "Слава+" Дизель зізнався, що добре знає українську. Та все ж формувати свої думки йому поки що не вдається настільки швидко і чітко, як російською.

Я намагаюся (перейти на українську - прим. ред). Але вже на другому запитанні переходжу на російську для того, щоб виразно пояснити думку. Тобто та форма подачі, судячи з усього, і складання речень, до яких я звик у себе в голові, вона не зовсім підходить українській мові. Тому я перенавчаюся вибудовувати логічні побудови українською мовою, ніж говорити українською. Українську мову я добре знаю,

- наголосив Дизель.

Зрештою Дизель підтвердив свої слова і справді заговорив зі Славою Дьоміним українською. Музикант наголосив, що останні 15 років розмовляє вдома державною, однак щойно опиняється в компанії - переходить на російську.

Я в побуті, з дружиною своєю спілкуюся українською. І я, і вона російськомовні. Ми живемо разом близько 20 років разом і ось приблизно років 15 ми говоримо один з одним українською мовою, коли ми самі. Воно так легко, прикольно. Українська мова в побуті краща у спілкуванні, ніж російська. Але коли виходжу на вулицю, або з людьми зустрічаюся, чомусь не можу переключитися, висловити свою думку,

- розповів артист.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Коля Серга вразив методом вивчення української мови. Раніше артист теж розмовляв російською, проте з початку повномасштабної війни його погляди кардинально змінилися.