"Як ти собі це уявляєш": композитор Ігор Поклад пригадав, як покійний Білоножко відмовлявся від відомої композиції

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Відомий український композитор Ігор Поклад тепло пригадав свого друга Віталія Білоножка, який відійшов засвіти 9 січня 2024-го року. Ігор Дмитрович згадав, як свого часу Білоножко відмовився від пропозиції взяти композицію "Колискова" до свого репертуару.

Про це Поклад повідомив у інтерв'ю виданню  OBOZ.UA. Зауважимо, що трек "Колискова" став одним із найулюбленіших серед поціновувачів істинної музики.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ця пісня досить довгий час лунала в рамках програми "На добраніч, діти". Цікаво, що Покладу довелося досить довго вмовляти українського метра. 82-річний Поклад з трепетом згадує про роки, проведені у творчому тандемі з Білоножком.

Коли народилася пісня "Колискова", я довго думав, кому її віддати, хто міг би проникливо її виконати. Згадав про Віталіка. А він каже: "Як ти собі це уявляєш? Я своїм важким голосом – і колискову дитині?". А я: "Спробуй на своїх дітях". Він погодився. І коли вони під його спів позасинали, сказав: "Давайте записувати". І на цій колисковій виросло не одне покоління українців, бо вона довгі роки звучала у програмі "На добраніч, діти".

"Як ти собі це уявляєш": композитор Ігор Поклад пригадав, як покійний Білоножко відмовлявся від відомої композиції - фото №1

Дружина легендарного композитора також висловилася з приводу відомого треку Віталія Васильовича. Світлана поклад згадала історію як донька і подруги засмутилася що не почула в одній із програм уже давно улюблену пісню.

Якось я зайшла в гості до подруги Алли. Сидимо на кухні, прибігає її дочка Катя в сльозах: "Мамо, сьогодні не було "Тепле сонечко сідає!". А її замінили якогось часу, пам’ятаєте? І дитина не хотіла лягати спати, доки не почує цю пісеньку. Якось ми її приспали, а дома з чоловіком записали на касету цю композицію і передали Каті. Чесно кажучи, я і уявити не могла, що людина з таким тембром голосу може так заспівати колискову, що вона стане шедевром. Це знакова пісня для мільйонів українців, які зараз стали дорослими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про 7 найвідоміших пісень Віталія Білоножко, який покинув нас у свої 70. Ці треки вже давно стали улюбленими для українців.