На 71-му році життя не стало народного артиста України Віталія Білоножка: на його піснях росли цілі покоління

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Естрадний співак та народний артист України Віталій Білоножко помер у віці 70 років. Що відомо про смерть організатора музичного фестивалю "Мелодія двох сердець" – усі деталі дізнавайтеся на HOCHU.ua!

9 січня 2024 року перестало битися серце народного артиста України. Віталій Білоножко пішов з життя на 71-му році, відсвяткувавши свій ювілей влітку 2023 року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Трагічну звістку повідомили на сторінці Буринської міської ради у Facebook . Подробиці смерті народного артиста України відразу не стали розголошувати. Поки також невідомо, де і коли відбудеться прощання з зіркою української естради.

Віталій Білоножко завжди був бажаним гостем на Буринщині, його виступи на концертних сценах ставали справжнім святом для земляків, збирали сотні і тисячі поціновувачів. До самого серця пронизували слова пісень, які мчали срібними струнами душі співака, як молитва, як заповіт, як повчання, як спогад про дитинство... Його харизма, щирість і відкритість, якими немов обіймав оксамитовим баритоном, навіки будуть звучати в наших серцях,

– сказано в повідомленні.

На 71 році життя помер народний артист України Віталій Білоножко - фото №1
Фото: facebook.com/BurynMR

Проте трохи згодом, в коментарі інтернет-виданню  "ГОРДОН"  дружина Віталія Білоножко підтвердила новину про смерть коханого. Співачка зазначила, що її чоловік помер у лікарні після зупинки серця. Про місце і час прощання з народним артистом повідомлять трохи згодом.

Зазначимо, що разом із дружиною, народною артисткою Світланою Білоножко, Віталій заснував Міжнародний фестиваль родинної творчості "Мелодія двох сердець". Частіше за все артисти виступали саме разом, а їх пісні "За столом збирається родина", "А яблука падали" та інші, знає вся Україна.

В грудні 1995 року Віталію Білоножку надали звання народного артиста України. Також за вагомий внесок у розвиток та популяризацію української пісні артиста нагородили Міжнародним орденом Миколи Чудотворця (1998) та "Президентською Нікою" (1997). Окрім того, Білоножко є кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня (2003), "За заслуги" III ступеня (2008), "За заслуги" II ступеня (2013).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно ми повідомили ще одну сумну новину. На війні Україна втратила талановитого поета Максима Кривцова , який видав збірку "Вірші з бійниці", що стала однією з найкращих книжок української поезії у 2023 році.