Зірка "Маски-шоу" зізнався, що не хоче говорити українською, дивно виправдавши це "культурною спадщиною Одеси" (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Народний артист України Борис Барський, який важко переживав втрату сина , зізнався, що хоч і знає українську мову, але досі не відмовився від спілкування російською. Чому так сталося та як це пояснює сам актор – розповідаємо на ХОЧУ.ua!

В інтерв'ю  "Гончарова Подкаст" зірка "Маски-шоу" увесь час говорив російською мовою, що звісно, не могли не помітити ні ведуча проєкту, ні глядачі. Ба більше, Театр "Маски", у якому працює Барський, теж продовжує виступати з російськомовним репертуаром. Власне тому під час зйомок Тетяна неодноразово порушувала мовне питання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами актора, у повсякденному житті у нього зазвичай не виникає з цим проблем, адже його глядачі не акцентують на тому, якою мовою він говорить. Ба більше, у своїй промові Борис Барський посилався на те, що в Одесі, звідки він родом, завжди говорили саме російською. Саме тому він не бачить проблеми у мовному питанні, хоча й зізнається, що йому подобається українська. І все ж, говорити нею з душею він не може, бо мав недостатньо практики.

У мене українська родина. І ми все життя розмовляли двома мовами та чудово одне одного розуміли. Це не проблема. Проблема трошки інша. Людину слід судити за вчинками, а не за мовою, якою вона говорить. На лінії фронту багато хто говорить російською. По-друге, не можна нав'язувати. І ще важливо, що для Одеси це культурна спадщина. Я не бачу тут проблеми.
Я можу говорити українською, але потрібно увімкнути в голові перекладач. І це не щиро просто. Мене часто просять записати якісь привітання українською мовою. Я записую і розумію, що набагато щиріше і душевніше, я б написав тією мовою, якою розмовляю. Це не виправдання. Ну я вважаю, що не можна історію Одеси викреслити. Я покоління динозаврів, які вимерли, або зовсім скоро вимруть. Почекаємо, коли я вимру,

– додав актор.

Однак, судячи з коментарів, багато глядачів не поділяють думку про те, що "російська – мова народу, а не путіна". Тому під відео багато хто зазначив, що напередодні другої річниці повномасштабної війни, дещо дивно чути, що народний артист України не говорить державною мовою.

  • Так. То не мова путіна, а й мова мільйонів росіян, які нас вбивали, катували, плюндрували й зараз це роблять;

  • Дуже важко вся розмова сприймалася. Мені дуже болить питання про українську мову і послухала до кінця із поваги до Бориса!

  • Він українець, який не хоче розмовляти українською. У його відповіді, і енергетиці аж кричуще читається, "він навіть не намагався перейти",

– пишуть у коментарях.

Зірка "Маски-шоу" зізнався, що не хоче говорити українською, дивно виправдавши це "культурною спадщиною Одеси" (ВІДЕО) - фото №1
Зірка "Маски-шоу" зізнався, що не хоче говорити українською, дивно виправдавши це "культурною спадщиною Одеси" (ВІДЕО) - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно чоловіка Катерини Кухар "підловили" на просуванні російської культури . Адже з власним колективом він виступає у Європі з "Лебединим озером" під музику російського композитора.