Куди ж без скандалу: запрошений шведський співак вляпався у неприємність на сцені Євробачення (ФОТО)

Новини шоубізнесу
23 419
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Ерік Сааде
Фото: Associated Press

Артист вже встиг відреагувати на закиди стосовно його персони

7 травня відгримів перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення 2024. Яскраве шоу відкривали зірки Євробачення минулих років. Зокрема, один з них потрапив у гучний скандал. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, мова йде про шведського артиста Еріка Сааде, який представляв свою країну на Євробаченні 2011. Під час свого виступу в рамках першого півфіналу Євробачення 2024 виконавець порушив правила конкурсу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як виявилося, він вийшов на сцену із символом Палестини арафаткою, яка була замотана на його зап'ясті. Сааде не мав права цього робити за правилами конкурсу. Відомо, що ані символи, ані прапори країн, які не беруть участі у дійстві, демонструвати не можна. Окрім того, на тлі військового конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом, це можна розцінювати як політичну заяву. організатори шоу не змусили довго чекати своєї реакції. Вони заявили, що співак знав правила конкурсу, а відтак їм прикро, що він знехтував ними.

Ерік Сааде показав символ Палестини
Кадр з відео
Пісенний конкурс "Євробачення" – це жива програма. Усі артисти ознайомлені з правилами конкурсу. Нам шкода, що Ерік Сааде вирішив знехтувати неполітичним характером події,
— говориться у повідомленні організаторів, пише SVT .
Ту арафатку я отримав від батька ще маленьким хлопчиком, щоб ніколи не забувати, звідки родом. Тоді я не знав, що колись це назвуть "політичним жестом". На мій погляд, це просто расизм. Я просто хотів бути інклюзивним і носити щось автентичне для мене, але EBU, здається, вважає мою етнічну приналежність суперечливою,
— відповів обурений співак.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Джері Хейл та Альона Альона розповіли про свої концертні костюми. Зауважимо, що їхня довжина вже зіграла з виконавицями у злий жарт.