Скарлетт Йоганссон звинуватила OpenAI у незаконному використанні її голосу для чат-бота

Новини шоубізнесу
501
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Скарлетт Йоганссон
Фото: Getty Images

Цікаво, що перед тим зірка Голлівуду особисто відмовила розробнику штучного інтелекту, аби озвучити голосового помічника

Голлівудська акторка Скарлетт Йоганссон, яка може похизуватися відмінним стилем, висловила підозру, що компанія OpenAI незаконно використала її голос для створення нового чат-бота. Що про це відомо — дізнавайтеся на Хочу!

Дев'ять місяців тому розробник штучного інтелекту запропонував Йоганссон озвучити нового голосового помічника, але вона відмовилася. І все ж, минулого тижня у ChatGPT з'явився новий чат-бот на ім'я Sky, голос якого, за словами акторки, "жахливо схожий на її власний". Про це повідомило видання Bloomberg.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зірка Голлівуду додала, що Сем Альтман, генеральний директор OpenAI, навіть натякнув на це, написавши у соцмережі Х одне слово — "Вона". Це нагадало про фільм "Вона" 2013 року, де Йоганссон озвучила віртуальну помічницю Саманту. У мережі одразу помітили схожість голосів Sky і Саманти, що викликало хвилю обговорень.

Почувши демо, я була шокована, розгнівана і не вірила, що пан Альтман (генеральний директор OpenAI. — прим. ред.) використає голос, який настільки схожий на мій, що мої найближчі друзі й новинні агентства не могли помітити різниці,
— заявила Скарлетт Йоганссон.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно Метт Деймон висміяв Скарлетт Йоганссон і згадав їхній "пекельний" поцілунок. Виявилося, що на зйомках спільного фільму лауреат премії "Оскар" залишився незадоволений поцілунком зі своєю колегою, а причиною цього став неприємний запах з її рота.