Міша Коллінз збирає кошти на розмінування України: за донат можна виграти тренч, як у серіалі "Надприродне"

Новини шоубізнесу
1 710
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Міша Коллінз
Фото: пресслужба

Знаменитий актор збирає кошти на машину для гуманітарного розмінування українських земель

Американський актор Міша Коллінз, який на власні очі бачив роботу українських саперів під час відвідин Київщини та Чернігівщини, а днями знову приїздив в Україну, збирає 450 000 доларів на машину для гуманітарного розмінування. Серед тих, хто зробить внесок, Коллінз розіграє тренч і краватки зі своїм автографом — такі самі, як носив його герой, янгол Кастіель у серіалі “Надприродне”. Більше деталей дізнавайтеся на Хочу!

Російське вторгнення перетворило Україну на величезне мінне поле. Близько 156 000 км² — майже чверть території країни — потребують обстеження та розмінування. Це площа Бельгії, Данії та Чехії разом узятих, або американського штату Джорджія. На деокупованих територіях знаходять протитанкові та протипіхотні міни, міни-пастки, розтяжки, касетні боєприпаси, тисячі нездетонованих снарядів. Смертоносна вибухівка може ховатись у побутових речах, дитячих іграшках, в будинках, садочках, на дитячих майданчиках, на полі, в лісі та парку. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Завдяки піротехнічній машині, на яку збирає Міша Коллінз, сапери зможуть розміновувати землі, а також перевозити вибухонебезпечні предмети та речовини до місця їх ліквідації. Машина броньована та легко пересувається бездоріжжям. Її вантажопідйомність — понад 4000 кг, кабіна броньована та обладнана кулетривким склом, а екіпаж захищений стінкою, що здатна зупинити уламки та зменшити вплив ударної хвилі у випадку детонації вибухонебезпечних предметів. 

Люди постійно запитують мене: “Що ми можемо зробити, щоб змінити ситуацію? Хіба ми не повинні залишити це питання на розсуд урядів?” Але кожен долар допомагає, а проєкт розмінування в Україні є надзвичайно важливим і надзвичайно недофінансованим. Наші пожертви на купівлю цієї машини не закінчать війну, і вона не очистить усі українські землі, проте вона знешкодить багато тисяч мін та боєприпасів, що не вибухнули, і не дасть сотням, якщо не тисячам, невинних українців, зокрема жінкам та дітям, втратити кінцівки або життя. Навіть після закінчення війни це залишиться суттєвою проблемою, але невеликі внески допоможуть запобігти невимовним стражданням. Тому я прошу всіх, хто може, зробити свій внесок. А щоб заохотити вас, якщо ви фанат мого старого шоу, ви можете виграти пальто або краватку Кастіеля з моїм автографом,
— сказав Міша Коллінз.

Кожен донатор, який зробить пожертву від 24 $, візьме участь у розіграші тренча та 5 краваток — атрибутів стилю янгола Кастіеля з серіалу “Надприродне” — з автографом Міші Коллінза. Кількість пожертв від однієї людини необмежена.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно зірка "Надприродного" особисто зустрівся із Зеленським. Міша Коллінз розповів, як саме допомагає Україні боротися з російським злом.