Скандальна мовознавиця Ірина Фаріон публічно посварилася з Вєркою Сердючкою: хто кого подолав у цьому батлі

Новини шоубізнесу
1 867
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Фаріон принизила Данілка
Вєрка Сердючка та Ірина Фаріон. Фото: соцмережі

Мовознавиця та артистка не стали замовчувати особисті думки щодо суржику

Українська артистка Вєрка Сердючка, в образі якої виступає шоумен Андрій Данилко, відповіла на зауваження мовознавиці Ірини Фаріон. Адже напередодні скандальна викладачка, яку суд вирішив відновити на кафедрі української мови в Національному університеті "Львівська політехніка", доволі грубо висловилася у бік артиста. Усі деталі дізнавайтеся на Хочу!

Нещодавно в інтерв'ю для видання Telegraf Ірина Фаріон різко висловилася про мовний стиль Сердючки. Мовознавиця назвала суржик несумісним з українською культурою, подібно до невдалого поєднання страв.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окрім того, Фаріон критикувала артистку за її мовне середовище. Тому, за словами мовознавиці, Данилко — “представник кризи української культури”.

Що стосується Данилка — це представник кризи української культури. Він сам зізнавався в тому, що виріс у суржикомовному середовищі. А що таке суржикомовне середовище? Це коли ти не знаєш, хто ти, коли змішуєш гречку з макаронами та споживаєш в одній тарілці за один раз. Він мав із цієї ментальної кризи виходити, але не моє завдання давати йому оцінку,
— заявила Ірина Фаріон.

Відповідь не забарилася: під час концерту в Одесі Вєрка Сердючка виступила з гострим коментарем, використовуючи аналогічну кулінарну метафору. Прямо зі сцени Сердючка публічно захистила свій образ та манеру спілкування, викликавши гарячі обговорення серед шанувальників.

Ви знаєте, пані Фаріон, а ви — вареники з тирсою,
— сказав Андрій Данилко прямо зі сцени.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Фаріон публічно принизила російськомовну дівчину . Мовознавиця знову потрапила в скандал через свої різкі висловлювання.