Стрімінговий сервіс Spotify позбувся відомих російських артистів

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Spotify влаштував свої санкції артистам - путіністам, які підтримують війну в Україні
Фото: Скриншот з You-Tube

Сторінки виконавців, які підтримують путінський режим, було видалено

Один з найвідоміших музичних стрімінгових сервісів Spotify вирішив не пасти задніх, а слідом за США та Євросоюзом увів свої санкції проти деяких російських артистів. Подробиці - в нашому матеріалі.

Зокрема, мова йде про тих виконавців, які активно підтримують війну рф в Україні. Отож, сторінки таких путіністів як Григорія Лепса, Шамана, Олега Газманова, Поліни Гагаріної, Юлії Чичеріної та гурту “Любе” були успішно видалені.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зауважимо, що Spotify, за допомогою якого можна прослуховувати треки, подкасти та аудіокниги, заснували ще у 2006-му році у Стокгольмі. Станом на квітень 2024-го ним користувалися понад 615 людей на місяць.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, більше як третина передплатників є платними. Стосовно ж росії, то тут варто зазначити, що Spotify було запущено у цій країні у 2020-му році. Проте, у 2022-му, коли країна розв’язала війну проти України, сервіс припинив свою роботу, а згодом компанія закрила свій офіс і ліквідувала юридичну особу в рф.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Максим Галкін виставив путініста Кіркорова за двері розкішного замку, в якому мешкав з Аллою Пугачовою до втечі з Московії. Колишній чоловік артистки розійшовся у звинуваченнях у сторону того, хто відбив його дружину.