Переміг у шоу "X-фактор" і воював під Бахмутом: цікаві факти про Михайла Панчишина (Ptashkin)

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

У 2017 році на популярному шоу "X-фактор" здобув перемогу Михайло Панчишин. З того моменту минуло багато часу, а популярність молодого артиста почала сходити нанівець. Сьогодні він знову випробовує свої сили у проєкті "Голос країни" та служить у ЗСУ. Більше цікавих фактів із біографії та особистого життя Ptashkin (сценічний псевдонім виконавця та назва його групи) читайте у нашому матеріалі!

9 цікавих фактів про Михайла Панчишина (Ptashkin)

Переміг у шоу "X-фактор" і воював під Бахмутом: цікаві факти про Михайла Панчишина (Ptashkin) - фото №1

Михайло Панчишин народився 10 лютого 1998 року в місті Рудки, яке знаходиться у Львівській області. Нині йому 25 років. За знаком Зодіаку Михайло Водолій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Освіту Мишко отримав у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу. За професією він кухар-кондитер. До речі, артист навіть якийсь час працював у цій сфері.

Переміг у шоу "X-фактор" і воював під Бахмутом: цікаві факти про Михайла Панчишина (Ptashkin) - фото №2

Музикою Панчишин ніколи професійно не займався, проте любив цю справу з самого дитинства. Доля Михайла круто змінилася у 2017 році, коли він потрапив на шоу "X-Фактор" та здобув перемогу.

За перемогу на шоу "X-Фактор" Михайло Панчишин отримав приз у розмірі 1 мільйон гривень, студійний запис пісні, зйомку кліпу та ротацію на радіо. У тому ж доленосному 2017 році він випустив свою першу пісню "Вода крижана".

Незабаром популярність Міші почала згасати й він вирішив відмовитися від сольної кар'єри на користь групи Ptashkin. Гурт брав участь у відборі на фестиваль "Atlas Weekend", але не зміг пробитися туди.

У 2018 році Михайло Панчишин представив скандальну пісню "Baby". Композиція вирізнялася дуже скандальним текстом і не менш шокуючим відео в стилі садо-мазо. Багато українців такої творчості не оцінили.

З дитинства і по сьогоднішній день Михайло Панчишин є членом Національної скаутської організації України "Пласт".

Переміг у шоу "X-фактор" і воював під Бахмутом: цікаві факти про Михайла Панчишина (Ptashkin) - фото №3
Переміг у шоу "X-фактор" і воював під Бахмутом: цікаві факти про Михайла Панчишина (Ptashkin) - фото №4

У березні 2022 року Михайло Панчишин приєднався до рядів ТРО, а невдовзі перейшов до лав ЗСУ. Він брав участь у звільненні Ірпеня і воював у Бахмуті. Разом із побратимами артист потрапив під бомбардування, але зміг вибратися і врятувати поранених.

У 2023 році Михайло Панчишин став учасником 13 сезону "Голос країни". На сліпих прослуховуваннях він розчулив журі піснею, яку написав у окопі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Ярославу Гресь. Колись вона була головним редактором глянцю, а сьогодні координує платформу UNITED24.