Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися у 2023 році

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

У 2023 році чималій кількості знаменитостей пощастило стати батьками . Втім, розважальній індустрії довелося і попрощатися з гучними іменами в музиці, кіно і не тільки. Про чию смерть найбільше говорили в році, що минає - згадуємо на HOCHU.ua!

Ніна Матвієнко

За 2 дні до 76-річчя Ніна Матвієнко пішла з життя через важку хворобу. Така новина стала шокуючою для всієї України, адже народна артистка ніколи не скаржилася на проблеми зі здоров'ям. Донька Ніни Митрофанівни розповіла, що 8 серпня її маму госпіталізували до лікарні, а вже 8 жовтня легендарна співачка пішла з життя. Прощання з талановитою артисткою відбулося в Національній філармонії України, куди прийшли родичі, зіркові колеги та сотні шанувальників.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися у 2023 році - фото №1

Меттью Перрі

Актор, найвідоміший за роллю Чендлера Бінга в серіалі "Друзі", був знайдений мертвим вдома 28 жовтня, в районі Лос-Анджелеса. Ходили чутки, ніби причиною смерті актора стали наркотики, проте на місці органи не виявили нічого підозрілого. Тож стало зрозуміло, що Перрі помер удома в джакузі через зупинку серця.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №2
Фото: Getty Images

Сергій Сивоха

Популярний актор, колишній учасник КВК та ексрадник секретаря РНБО помер зранку 17 жовтня. Спочатку новину про це рознесли пропагандисти , проте через деякий час інформація підтвердилася. Політик помер у Німеччині від хронічної хвороби легенів, а прощання з ним відбулося в Києві.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №3

Майкл Гембон

Британський актор театру і кіно, відомий за роллю Дамблдора в "Гаррі Поттері", помер у 82 роки. Гембон помер "тихо", перебуваючи в лікарні, а причиною став похилий вік.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №4
Фото: Getty Images

Ангус Клауд

Зірка популярного серіалу "Ейфорія" помер у віці 25 років, 31 липня цього року. Новина стала вкрай несподіваною для близьких, колег і шанувальників, адже актор був дуже молодий. ЗМІ повідомляли, ймовірною причиною смерті стало передозування наркотиками, а поштовхом до ймовірного самогубства могла стати нещодавня смерть батька, адже всього за тиждень до власної смерті він поховав близьку людину.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №5
Фото: Getty Images

Вахтанг Кікабідзе

Легендарного грузинського актора, режисера, музиканта і політика не стало 15 січня, коли йому було 84 роки. Поховали артиста в Тбілісі, а оскільки він активно підтримував Україну і співпереживав нашому народові, його труну прикрасив не тільки прапор Грузії, а й синьо-жовтий прапор. А на похороні ексміністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зачитав співчуття від президента Володимира Зеленського.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №6

Шинейд О'Коннор

26 липня стало відомо про смерть популярної ірландської співачки Шинейд О'Коннор. Точні причини смерті не розголошуються, проте ходять чутки, що це був суїцид. Утім, у таку версію повірили шанувальники артистки, адже останнім часом вона страждала від депресії. На початку січня 2022 року її син наклав на себе руки, після чого Шинейд спробувала накласти на себе руки, важко переживаючи втрату. Тоді лікарі змогли реанімувати зірку, проте через півтора року її все ж не стало .

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №7
Фото: Getty Images

Ольга Кузьменко - мама Кузьми Скрябіна

Українська письменниця Ольга Кузьменко померла 23 вересня, у віці 76 років. Причини смерті та інші деталі розголошувати не стали, але, припускають, що це сталося через вік знаменитості.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №8

Джейн Біркін

Легендарна англо-французька акторка і співачка, померла 16 липня, у віці 77 років. Знаменитість, якій присвятили одну з найпопулярніших сумок Hermès, пішла з життя у власному будинку в Парижі. Відомо, що напередодні смерті вона хворіла, через що скасувала кілька своїх концертів.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №9
Фото: Getty Images

Тіна Тернер

Легендарна співачка, відома як королева рок-н-ролу, померла після тривалої хвороби у своєму будинку недалеко від Цюріха у Швейцарії. Серце американської артистки перестало битися 24 травня, коли їй було 83 роки. Ймовірною причиною смерті стали проблеми зі здоров'ям. Адже раніше, у 2016 році у Тіни Тернер діагностували рак кишківника, а у 2017 році вона перенесла трансплантацію нирки.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №10
Фото: Getty Images

Тото Кутуньо

22 серпня не стало автора легендарної пісні "L'Italiano" . Співак помер у віці 80 років від раку простати.

Гіркі втрати: з якими знаменитостями світу довелося попрощатися 2023 року - фото №11
Фото: Getty Images