Марк Цукерберг будує на Гаваях таємний бункер, витративши на нього близько 270 мільйонів доларів (ФОТО)

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Один із найбагатших людей з усього світу Марк Цукерберг будує величезний секретний комплекс бункером на Гаваях. Журналісти довідалися, що це за об'єкт посеред Тихого океану і в яку суму він уже обійшовся главі Meta. Усі подробиці дізнавайтеся на HOCHU.ua!

Працівники видання Wired , провели розслідування і дізналися, що Марк Цукерберг готується до апокаліпсису. Для цього він придбав величезну землю на північно-східній стороні гавайського острова Кауаї, яка обійшлася йому в 170 мільйонів доларів. А крім того, експерти оцінили вартість будівництва комплексу і припустили, що на нього підприємець витратив ще близько 100 мільйонів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Марк Цукерберг будує на Гаваях таємний бункер, витративши на нього близько 270 мільйонів доларів (ФОТО) - фото №1
Фото: wired.com

Сам Цукерберг не розголошує подробиць про те, що він готується до ймовірного "кінця світу". Ба більше, всі учасники, залучені до цієї справи, підписували суворий контракт, головною умовою якого був пункт про нерозголошення. Тому своїх інсайдерів журналісти не розголошують.

І все ж, посилаючись на джерела і документи з планування комплексу, відомо, що там є підземний бункер площею майже 500 квадратних метрів, який з'єднує більш ніж 12 будівель із двома центральними особняками. Загалом планування налічує щонайменше 30 спалень і ванних кімнат. Також там будуть побудовані гостьові будинки, повнорозмірний тренажерний зал, басейни, сауна, гідромасажна ванна, купіль і тенісний корт.

Проєкт дістав назву Koolau Ranch, а до нинішнього моменту він уже практично добудований і вважається одним із найдорожчих, побудованих приватною особою. Комплекс також оснащений власними джерелами енергії, резервуаром для води, довгостроковими запасами їжі та сільськогосподарськими угіддями. Саме будівництво обгороджене високим парканом і охороняється великою кількістю людей. До слова, не раз траплялося й таке, що під час робіт були постраждалі.

Марк Цукерберг будує на Гаваях таємний бункер, витративши на нього близько 270 мільйонів доларів (ФОТО) - фото №2
Фото: wired.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Марк Цукерберг має проблеми з дружиною через траву. Однак це явно не те, про що ви встигли подумати!:)

Фото: wired.com