Королева Данії неочікувано заявила, що зрікається престолу: уже відомо, що сталося

Знаменитості
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Неочікувано для всіх у своїй передноворічній промові королева Данії Маргрете II сповістила про зречення престолу. Коли це відбудеться та хто займе її місце - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

Королева Данії Маргрете II покидає трон. Це відбудеться 14 січня - рівно через 52 роки після її сходження на престол. Так, королем Данії стане її старший син - кронпринц Фредерік. Про це пише Reuters.

Відомо, що у лютому 2023 року королева перенесла операцію на спині. Саме ця подія підштовхнула Її Величність на думку, що настав час змін.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Операція, природно, породила роздуми про майбутнє - чи не настав час залишити відповідальність наступному поколінню. Я вирішила, що зараз саме час. 14 січня 2024 року - через 52 роки після того, як я змінила свого улюбленого батька - я піду у відставку з поста королеви Данії. Я залишаю трон своєму синові, кронпринцу Фредеріку,

- заявила Маргрете II.

Відмітимо, що офіційна влада у Данії належить обраному парламенту та його уряду. Очікується, що монарх буде триматися вище партійної політики, представляючи націю з традиційними обов’язками - від державних візитів до святкування національного дня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що королева Летиція показала, як додати фарб у діловий образ. Яка ціна модного гардероба Її Величності - дізнавайтесь у цій статті .

Фото: Getty Images