Львівська опера звільнила вокалістку Плужнікову через її зв'язки з росіянами. Артистка обурена: "Мене облили брудом"

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Не встигли ми подолати своє здивування від того, що росія все ж таки пробралася на Євробачення-2024 , як стався новий гучний скандал. Виявилося, що вокалістка Валентина Плужнікова, яка довгий час працювала у Львівській опері, колись співпрацювала з росіянами. Дівчину звільнили, однак вона обурена цим рішенням та стверджує, що це все наклеп.

Вокалістку Валентину Плужнікову, яка повинна була зіграти головну роль у виставі "Кармен", несподівано звільнили з Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Це сталося через її співпрацю з російськими артистами під час навчання в Італії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак Плужнікова з таким рішенням незгодна. Артистка відреагувала на цей скандал у своєму Facebook-акаунті, де заявила, що її облили брудом.

Прийшов час і мені сказати після того, як Львівська опера облила мене брудом. Я Валентина Плужнікова - українська оперна співачка. Я народилась, виросла, жила та здобула вищу освіту в Україні. Я перша українка в історії Метрополітен опера, хто стажувався у цьому театрі. Я україномовна, я не співала за кордоном російські опери, я не виконую російську музику, моя позиція чітка і я її відкрито висловлювала завжди. І навіть висловила її на другий день повномасштабного вторгнення, коли всупереч правилам та заборонам вийшла на сцену театру Ла Скала загорнута в український прапор,

— написала зірка опери.

Львівська опера звільнила вокалістку Плужнікову через її зв'язки з росіянами. Артистка обурена: "Мене облили брудом" - фото №1
Фото: facebook.com/valentina.pluzhnikova.3

Валентина також пояснила, що всі її виступи з російськими артистами були частиною навчання в молодіжній програмі, де вона була студенткою. За словами вокалістки, вона ніколи не мала контракту на ці виступи як незалежний артист:

Виступи, в яких мене звинувачують, були в рамках навчання в молодіжній програмі, де я була студенткою. Я не мала контракту на ці виступи як незалежний артист. А фото було зроблене у на сцені в рамках виконання мною ролі Данжевіль в Опері Адріана Лекуврер на Зальбурзькому фестивалі, де я також навчалася у літній програмі для молодих співаків

Дівчина також подякувала артистам, які підтримали її. Вона планує відстоювати своє ім'я:

Я буду відстоювати своє імʼя та нікому не дозволю паплюжити мою репутацію. Україна має пишатися мною, тому що у всіх театрах, усіх молодіжних програмах, на всіх фестивалях і конкурсах я представляю українську оперну школу та українську талановиту молодь.

Львівська опера звільнила вокалістку Плужнікову через її зв'язки з росіянами. Артистка обурена: "Мене облили брудом" - фото №2
Фото: facebook.com/valentina.pluzhnikova.3

У заяві Львівського національного академічного театру опери та балету вказано, що рішення про скасування виступу Валентини Плужнікової було прийнято через негативний зворотний зв'язок від представників преси та громадськості через її співпрацю з російськими артистами. Театр також зазначив, що намагався вийти на зв'язок зі співачкою для обговорення ситуації, але не отримав відповіді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, що російська співачка Клава Кока поплатилася за підтримку війни . Естонія скасувала її концерт та заборонила в'їзд на територію країни.