Американський журналіст, який підтримує Україну, обурився на українських блогерів через збір на ЗСУ: що з ним не так

Знаменитості
2 112
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Фото: t.me/Kulturnaya_Prachechnaya

Кавер на легендарну "Cheri Cheri Lady" обурив Террелла Джермейна Старра через "расистський" образ Тіни Тернер

Відомі українські блогери, серед яких Богдан Буше, Женя Таллер, Вікторія Маремуха, Сабіна Мусіна та Настя Єлісєєва, відкрили великий збір на ЗСУ. Та цього разу інфлюенсери вирішили зробити його оригінальним, тому спробували себе у незвичних ролях, а саме — заспівали кавер на пісню "Cheri Cheri Lady" гурту Modern Talking. Однак що з ним виявилося не так — розповідаємо на Хочу!

Особливу увагу глядачів привернув образ блогерки Сабіни Мусіної. Адже її у ролику вирішили показали в образі легендарної американської співачки Тіни Тернер. Проте якщо в Україні прийом blackface (коли людину з білою шкірою зображують темношкірою) ще може когось повеселити, то в західних країнах це вважається карикатурним і вкрай расистським жестом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Власне на цьому тлі, як помітила “Культурна прачечна”, американський журналіст Террелл Джермейн Старр обурився відео блогерів. Сам він активно підтримує Україну, а у його соцмережах поруч з іменем навіть стоїть жовто-блакитний стяг. Проте “кавер” на “Cheri Cheri Lady” він назвав расистським.

Я повністю підтримую Україну та її зусилля зібрати гроші, але чому цим українським інфлюенсерам потрібно використовувати чорне "обличчя", щоб зіграти Тіну Тернер? Це надзвичайно расистсько. Це не нормально, і я не буду про це мовчати. Я підтримував і захищав Україну більше десяти років і продовжуватиму це робити. Але це я захищати не буду,
— йдеться у його заяві.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, українські Backstreet Boys запалили москву! Володимир Дантес разом з танцюристами та коміками організували незвичайний збір на допомогу ЗСУ .