Наймали репетиторів і вчили історію: як Ектор Хіменес-Браво, Амадор Лопес та інші іноземні зірки отримали українське громадянство

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Амадор Лопес та Ектор Хіменес-Браво, фото
Фото: соцмережі зірок

Ці артисти роками мріяли стати українцями

Поки відомі чоловіки, які народились в Україні, продовжують відсиджуватись закордоном , іноземні зірки, які полюбили нашу неньку роблять все можливе, аби отримати громадянство. Про те, який шлях пройшли Амадор Лопес, Ектор Хіменес-Браво та Олексій Суханов, щоб називатись українцями, читайте далі в матеріалі.

У програмі “Ближче до зірок” на телеканалі ТЕТ розповіли про іноземних зірок, які приїхали до нашої країни заради роботи, стали кумирами мільйонів та залишилися тут назавжди. Ці зірки не народились українцями, але тепер є ними офіційно, бо отримали громадянство.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Амадор Лопес

Хореограф Амадор Лопес переїхав до України з Венесуели ще 2000 року. І вже двадцять четвертий рік поспіль підкорює публіку не тільки танцями, а й співами, називаючи себе “справжнім латиноамериканським гуцулом”. Попри популярність і такий тривалий термін постійного проживання в Україні, Амадор офіційно залишався венесуельцем. 2021 року, в розпал карантину, найочікуваніша мрія співака, що танцює, нарешті здійснилася.

Я цього досягнув, я досягнув, я отримав українське громадянство. Так, можна мене привітати, вже ще один українець такий справжній, Лопес свій буде, в Україні буде таке прізвище — Лопес,
емоційно ділився Амадор. 

Однак задля українського громадянства Амадору довелося неабияк попітніти: пройти всі кола бюрократичного пекла і, звісно, підтягнути знання української, якою нині він володіє майже досконало.

Ектор Хіменес-Браво

Шеф-кухар та ресторатор Ектор Хіменес-Браво приїхав до України з Колумбії далекого 2009-го, щоб познайомити нас з різнобарв’ям світової кухні та вивчити нашу національну в усіх її проявах. Слава Ектора зростала, але він понад 10 років мешкав в Україні без громадянства. Кухар будував кар’єру, облаштовувався, налагоджував особисте життя. І в інтерв'ю постійно наголошував – вважає Україну рідним домом та залишати її не планує. Офіційно він став українцем лише навесні 21 року. Звісно, перше, що зробив шеф-кухар, – поділився радісною звісткою з прихильниками.

Міністерство культури видало указ, щоб я отримав постійне місце помешкання! Не передати словами, який я щасливий, адже мало хто спромогається такої великої честі,
коментував Ектор Хіменес-Браво у своєму інстаграмі.

Уже в офіційному статусі українця, з початком повномасштабної війни, Ектор посильно допомагає нашим захисникам — готує для них страви й бере участь у різноманітних зборах. А ще на власній сторінці в інстаграмі він запустив уроки з вивчення української мови, завдяки яким підтягує знання.

Олексій Суханов

Олексій Суханов переїхав до України 2014-го. Тоді він підтримав Революцію гідності й розірвав стосунки з найближчими родичами з росії.

Анексія Криму й розв'язування росією війни в Україні. Я думаю, що ось ці моменти вкрай ключові та тригерні. І я думаю, що вони дійсно дуже серйозно вплинули на мене, як на людину, на мої почуття, на мої відчуття життя, на мої думки,
прокоментував Олексій Суханов.

Опинившись в Україні, Олексій вважав своїм обов’язком досконало знати державну мову. Тому знайшов найкращих репетиторів, занурився в навчання і, врешті, не просто заговорив українською, а буквально нею защебетав. 

Суханов склав іспит на знання мови та історії ще 2019-го. Але впродовж двох років чекав на рішення української влади. Напередодні повномасштабної війни, у січні 2022-го, Олексій таки отримав довгоочікуване громадянство.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше Олексій Суханов розповідав, чи спілкується з родичами з рф. Дізнайтесь, як він ставиться до родичів, які досі проживають на території країни-агресора.