Співак з відважним серцем: 13 цікавих фактів про Олександра Положинського — екслідера гурту "Тартак" та воїна ЗСУ

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Олександр Положинський, фото
Фото: facebook.com/TAPTAK

Сьогодні, 28 травня, Олександр Положинський відзначає день народження

Олександр Положинський — відомий український співак, який у 2022 році змінив сцену на поле бою. Він довгий час захищав нашу країну від ворога. А ще сьогодні, 28 травня, колишній лідер гурту "Тартак" відзначає день народження. З нагоди цієї дати наша редакція зібрала цікаві факти про Олександра Положинського. Читайте!

13 цікавих фактів з біографії Олександра Положинського

Олександр Положинський народився 28 травня 1972 року в Луцьку. Вік — 52 роки. Знак Зодіаку — Близнюки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За освітою Сашко економіст. Він закінчив економічний факультет Луцького технічного університету та військовий інтернат у Львові.

Перед тим, як стати співаком Сашко брав участь в КВК. Вміння взаємодіяти з публікою та триматись на сцені пізніше стали в пригоді артистові.

Кар'єра Положинського розпочалась, коли він доєднався до місцевого гурту "Мухи в чаї". У 1996 році Сашко разом подав заявку на участь у конкурсі "Червона Рута" й для цього створив гурт "Тартак".

З 2001 року Положинський почав працювати на радіо та телебаченні. Він вів відоме на той час шоу "Свіжа кров".

Реалізовував себе Положинський, як автор пісень та режисер. Він працював над створенням пісень та кліпів для Руслани, Kozak System, "Фіолет" та інших українських артистів.

За плечима Положинського є чимало нагород. Однак у 2020 році він відмовився від ордена "За заслуги" III ступеня, вважаючи, що президент України повинен вручити такі нагороди музиканту Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко та медсестрі Яні Дугарь — фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

У лютому 2022 році Положинський підписав контракт з ЗСУ. Певний час він служив у 47 батальйоні, а пізніше став командиром відділення. Згодом Сашку доручили задачі, пов’язані з культурним напрямком.

Зараз Олександр Положинський продовжує активно допомагати армії. Він дає благодійні концерти та веде власну програму на радіо Армія ФМ.

Після року військової служби в артиста з’явилися серйозні проблеми зі здоров’ям. У 2024 році він переніс дві операції для корекції зору.

Особисте життя артиста — тема, яке непокоїть прихильників роками. Відомо, що Олександр Положинський неодружений. Своє приватне життя він не любить афішувати. Та нещодавно артисту приписували роман зі співачкою Бажаною, однак він говорить, що між ними лиш дружба.

Бажана та Сашко Положинський, фото
Фото: viva.ua

Положинський обожнює активний відпочинок. Він займається сноубордингом та грає у футбол.

Улюблена книжка артиста — "Алхімік" Пауло Коельйо. А серед фільмів Сашко виділяє "Хоробре серце", "Вогнем і мечем" та "Воїн".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 13 цікавих фактів про співачку Tayanna. Вона зустрічалась зі своїм продюсером та хотіла стати лікарем.