"Була паралізована, але потрібно було вижити": Оксана Білозір зізналася, що її отруїли "Новачком" під час політичної карʼєри

Знаменитості
564
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Оксана Білозір
Фото: instagram.com/oksana_bilozir

Артистка приголомшила, чому вирішила закрити справу, переживши замах на життя

Історії про отруєння високопосадовців — не черговий сюжет для Netflix, а реалії життя, в тому числі в України. А, як виявилося днями, українська артистка та громадська і політична діячка Оксана Білозір, яка розлучилася з чоловіком, особисто пережила надважке отруєння. Що про це відомо — розповідаємо на Хочу!

В інтерв'ю програми "Ліберті Арт" Оксана Білозір пригадала, як у 2005 році пережила замах. Виявилося, недоброзичливці намагалися отруїти політичну діячку, коли вона обіймала посаду міністра культури і туризму України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

За словами артистки, вона вкрай важко пережила отруєння, а на відновлення їй знадобився цілий рік. Однак розбиратися у цій справі Оксана Білозір боялася, тому наполягла на тому, аби СБУ перестало шукати винних. А все тому, що жінка розуміла — на одній спробі недоброзичливці можуть не зупинитися.

Мене на посаді міністра культури отруїли. Я лежала в Феофанії цілий рік. Я була паралізована частково. Повністю деформоване у мене було обличчя. Одним словом — була дуже важка ситуація, але Бог милосердний і мав на мене плани. Я вижила всім на зло.
Тепер я розумію, що то був "Новачок" (отруйна речовина нервово-паралітичної дії — прим. ред.), ми вже маємо більше інформації про це. У мене була відкрита кримінальна справа, бо все ж таки я державний службовець першого рівня і це справа держави дуже серйозно розібратися. Але я попросила, щоб СБУ закрило цю справу, адже я знала, що не зможу себе захистити. Але мені потрібно було вижити, жити й працювати далі,
— пригадала Оксана Білозір.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, не так давно Тарас Тополя повідомив про замах на життя учасників гурту “Антитіла”. Артист розповів, як невідомі намагалися влаштувати фатальну ДТП.