Що треба для облаштування спортзалу вдома і з чого починати свої тренування

Фітнес
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ми не завжди маємо час та змогу потрапити на заняття до спортзалу. Але тримати себе у формі необхідно і корисно, тому можна облаштувати домашній варіант для заняття спортом самостійно.

Не обов'язково потрібно багато місця чи дорогі тренажери. Головне мотивація, бажання та необхідний перелік інвентарю, який може вам знадобитися, радить redbull.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Килимок

Що треба для облаштування спортзалу вдома і з чого починати свої тренування - фото №1

Щоб відчувати себе комфортно, придбайте зручний не рухомий килимок, рекомендує тренерка Альона Григорьєва. Під час виконання вправ він забезпечить стійкість і вбереже від ковзання. Найкраще килимок підійде при виконаннях вправ на прес, планці, скручуваннях та віджиманні.

Гантелі

Що треба для облаштування спортзалу вдома і з чого починати свої тренування - фото №2

Гантелі - це універсальний інвентар для домашнього спортзалу. З ними можна виконувати багато варіантів вправ і місця вони займають дуже мало. Присідання, тяги, жими та їх численні варіації, це далеко не весь перелік, щоб мати гантелі у своєму користуванні.

Гумові еспандери та спортивні резинки

Що треба для облаштування спортзалу вдома і з чого починати свої тренування - фото №3

Необхідні для того, щоб навантажити тіло і можуть стати заміною гантелям. Чудово підходять для новачків, адже ризик травмування - мінімальний. З резинками можна робити присідання, відведення-приведення стегна, тяги, жими та випади.

TRX

Що треба для облаштування спортзалу вдома і з чого починати свої тренування - фото №4

Цей тренажер підійде для повноцінного тренування у домашніх умовах, якщо правильно його використовувати, розповідає тренерка Вікторія Коршак. Всі вправи виконуються за допомогою ваги власного тіла, де залучені кілька м'язових груп одночасно.

За допомогою TRX прокачуються різні групи м'язів і застосовуються комплекси на витривалість. Ефективно допомагає накачати прес. Великою перевагою тренажера є те, що при тренуванні немає великого навантаження на хребет, тому може підійти практично всім. Щоб використовувати TRX вдома, необхідно закріпити між надійними дверима та косяком. Перед початком використання перевірте надійність кріплення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Масажні м'ячі і ролики для масажу

Що треба для облаштування спортзалу вдома і з чого починати свої тренування - фото №5

М'ячі та ролики необхідні для розтяжки після тренування. Це важливий момент для м'язів та їх відновлення. З допомогою цього інвентарю ви чудово зробите собі ефективний масаж.

Вправи з гантелями

1. Станова тяга з гантелями

Що треба для облаштування спортзалу вдома і з чого починати свої тренування - фото №6

Вихідне положення: стійка прямо, гантелі в руках. Спина має бути рівна на початку вправи та під час виконання. Звести лопатки та втягнути живіт. Ноги на ширині тазу, а вага тіла зміщена на п'ятки.

Виконання вправи: потрібно опускати гантелі вздовж стегон і гомілок, при цьому  згинаючи ноги в колінному й тазовому суглобах. Погляд спрямований вперед. Необхідно торкнутися гантелями до підлоги і повернутися назад.

2. Згинання рук з гантелями

Вихідне положення: стійка рівно або сидячи на лавці, спина рівно, плечові суглоби зафіксовані. Гантелі тримати іззовні стегон.

Виконання вправи: підйом гантелей виконується до повного згинання рук у ліктьових суглобах. При цьому контролювати, як вони опускаються у вихідне положення. При виконанні руху ліктьові суглоби мають бути зафіксовані біля тулуба.

Приклади вправ з TRX

Що треба для облаштування спортзалу вдома і з чого починати свої тренування - фото №7

1. Віджимання від петель

Візьміться за ручки петель і починайте віджиматися від них.

Тримайтеся руками за ручки петель і віджимайтеся від них. Збільшити  навантаження можна регулюючи довжину строп. Чим нижче стоятимуть петлі - тим складніше віджиматися.

2. Випади на одній нозі

Тримаючись за петлі, зігніть коліно і заведіть гомілку назад. Присядьте і торкніться коліном до підлоги. Спираючись на петлі повільно підіймайтеся і повторюйте ще раз.

3. Тяга в петлях

Потрібно повиснути на петлях на прямих руках і тіло витягнути в одну лінію. Підтягнути до себе TRX, звести лопатки і торкніться рукоятками грудей, а потім опуститися назад утримуючи тіло рівним.

4. Планка

Розмістіть ноги в петлі та встаньте  в упор лежачи. Тримаючи рівно спину, стояти намагаючись не прогинатися в попереку.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо мати такий набір тренажерів, то відвідувати спортзал буде не потрібно. Ви зможете займатися самостійно і підтримувати тіло у бажаній формі в будь-який, зручний для вас, час