Як навчитися фарбувати губи як профі: секретні прийоми візажистів

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як навчитися гарно фарбувати губи
Фарбуємо губи як справжні професіонали – секретні прийоми і корисні поради. Фото: pexels.com

В ідеальному макіяжі без помади не обійтись. Вчимося фарбувати губи як справжні професіонали

Жодна жінка не обходиться без губної помади. Без гарного відтінку на губах макіяж здаватиметься незакінченим, непродуманим, навіть якщо наша мета виглядати максимально природно. Ну, а про вечірній та святковий візаж і годі й казати! Тут точно не обійтися без яскравих та соковитих відтінків губної помади.

Недбалі мазки тюбиком по губах можуть зробити ваше обличчя неакуратним, а криво нанесений олівець додасть кілька зайвих років. Тому фарбувати губи потрібно правильно, з професійним підходом, пише Obozrevatel. Є основні правила нанесення, яких слід дотримуватись, адже саме ними користуються візажисти у всьому світі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

💋 Правило № 1: максимально зволожуйте губи

Шкіра губ дуже чутлива, тонка та суха. Повіки та губи – найвразливіші ділянки нашого обличчя. Шкіра тут потребує постійного та інтенсивного зволоження. Тому ви просто повинні тримати в сумці, косметичці, у ванній і на туалетному столику по бальзаму для губ, і зволожувати їх за будь-якої нагоди.

Обов'язково наносьте велику кількість бальзаму на губи перед помадою, особливо якщо ви любите матові текстури. Не бійтеся, що контур губ «попливе». Дайте шкірі увібрати максимально можливу кількість зволожуючого бальзаму, а потім легко промокніть надлишки серветкою.

💋 Правило № 2: обирайте помаду за типом шкіри

Не тільки креми для обличчя потрібно підбирати під тип шкіри, а й губну помаду. Якщо у вас жирна шкіра, на якій часто з'являється блиск, віддайте перевагу матовим помадам. Вони врівноважують блиск щік і вилиць. Якщо шкіра суха та досить тьмяна, беріть зволожуючі блиски для губ або рідкі лакові помади. Добре якщо вони будуть з легким шиммером або перламутром.

💋 Правило № 3: відлущуйте шкіру губ

Якщо губи сохнуть і лущаться, обробіть їх скрабом. Беріть ніжний скраб саме для губ, його відлущуючі частинки будуть не надто великими і він впливатиме не так агресивно. Скраб видалить всі омертвілі клітини шкіри, поверхня губ стане ідеально гладкою. Нанесення помади спроститься і вона протримається на губах довше.

Якщо шкіра губ дуже чутлива, беріть замість скрабу спеціальні відлущувальні сироватки. Вони не містять частинок, що скрабують, а впливають на шкіру за допомогою АНА-кислот. Крім хорошого очищення та видалення відмерлих клітин, сироватка додатково звложить губи, зробить їх свіжими та соковитими. Не забудьте про правило № 1: після скрабу обов’язково нанесіть бальзам, що рясно зволожує.

💋 Правило № 4: користуйтеся масками для губ

Так, є спеціальні маски для більш інтенсивного зволоження губ. Вони відмінно допомагають відновити шкіру після спекотного літа та впливу сонця, а також взимку, коли на обличчя негативно впливає мороз, опади та вітер. Такі маски добре робити перед сном, після вмивання, а ще краще попередньо поскрабувати губки. Користуйтеся ними регулярно, якщо у вас суха шкіра.

💋 Правило № 5: знайдіть помаду у відтінку натурального кольору ваших губ

Підберіть помаду в кольорі ваших губ, яка ідеально підійде під кольоротип вашої зовнішності і буде виглядати максимально природно. Саме її використовуйте у повсякденному макіяжі, а взагалі вона виручить у будь-якій ситуації. Віддавайте перевагу світлішим нюдовим відтінкам з невеликими кольоровими вкрапленнями. Для холодного типу зовнішності підійдуть рожеві ягідні відтінки, а для теплого – персикові, теракотові, бежеві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

💋 Правило № 6: промальовуйте форму

Якщо ваші губи відрізняються асиметрією, або ви хочете зробити їх більшими, використовуйте контурний олівець. Він може збігатися з кольором помади або бути на півтона темніше (ще темніший не варто використовувати). Багато відомих візажистів сьогодні радять спочатку нанести на губи помаду, і лише після цього створювати контур олівцем. Так ви не пересушите губи, не вийдете за контури, олівець ковзатиме легше по шкірі, а макіяж вийде дуже акуратним.

💋 Правило № 7: наносьте більше помади

Якщо потрібно зробити мейк-ап губ стійкішим, або ви готуєтеся до святкового виходу, наносьте більше помади. Але це треба робити грамотно. Нанесіть перший шар, візьміть суху тонку серветку і акуратно промокніть губи. За допомогою невеликого м'якого пензлика нанесіть на губи зовсім трохи матуючої пудри. А зверху нанесіть другий шар помади, максимально використавши пігмент. Це зробить губи більш об’ємними та яскравми.

💋 Правило № 8: використовуйте блиск для об’єму

Для тонких губ без об'єму підходять світлі помади, а темні та насичені пігментами краще не використовувати. А ще додатковий об'єм може надати блиск, глітер та шиммер. Вибирайте помади з легким блиском, краще кремової текстури, уникайте матових. Нафарбувавши губи помадою, візьміть блиск, що підходить за кольором, з 3D-ефектом (або прозорий) і нанесіть його в центр нижньої губи, а також по контуру V-подібної «пташки» по верхній.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, основні правила для ідеального макіяжу губ, в першу чергу, стосуються грамотного догляду за ними. Адже якщо шкіра губ гладенька и свіжа, будь яка косметика ляже на неї ідеально! Тому при виборі помади треба звертати увагу ще й на склад косметики та її текстуру – дізнайтесь, як обрати губну помаду за цими критеріями.