Вам це точно знадобиться - які продукти і впродовж якого часу можна зберігати без холодильника

Їжа
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Перед великою гостиною у холодильнику не лишається місця на продукти, адже все заставлено готовими стравами. Або ж агрегат зламався, а майстер прийде лише за декілька днів, чи раптово відключили світло невідомо на який термін. А продукти якось потрібно зберегти без холодильника ...

У такому випадку варто знати, які саме продукти можуть полежати без холодильника і як довго можна зберігати їх таким чином. Про це розповідає  tsn .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перелік продуктів, які зберігаються без холодильника

1. Курячі яйця залишатимуться свіжими при кімнатній температурі протягом тижня. А якщо ви кожне яйце ретельно вимиєте в солоній воді, покладете до мішечка з рисом і зав’яжете його, то зможете подовжити строк зберігання.

2. Фрукти та овочі добре зберігаються у сухому, прохолодному темному місці, яке добре провітрюється. Щоб яблука швидко не зіпсувалися - просушіть і кожне загорніть у папір.

Вам це точно знадобиться - які продукти і впродовж якого часу можна зберігати без холодильника - фото №1

3. М'ясо . Якщо на вулиці зима, то м'ясо розрізати на шматки, загорнути у папір і вивісити за вікно у пакеті. Так воно зберігатиметься протягом тривалого часу. Також його можна засолити. Для цього поріжте на невеликі шматки, пересипте сіллю та утрамбуйте у каструлю чи залийте соляним розчином (10 ст.л. солі на 0,5 л води). Перед використанням добре промийте та вимочіть у холодній воді протягом кількох годин.

4. Лляний рушник чи серветка чудово збереже ковбасні вироби . Добре вимочити у солоній воді, загорнути та покласти до прохолодного та темного місця. Такий спосіб підходить і для твердого сиру. От тільки його тримати так можна до 3 днів і перед вживанням краще буде нарізати та відкласти на 40 хвилин.

5. Молоко без холодильника потрібно закип'ятити з дрібкою соди, тоді поставити у холодну воду у прохолодне місце періодично змінюючи воду на холоднішу. А от кисломолочний сир погано зберігається без холодильника. Покращити ситуацію можливо, на день загорнувши його у мокру тканину і лишивши у темному місці.

Вам це точно знадобиться - які продукти і впродовж якого часу можна зберігати без холодильника - фото №2

6. Вершкове масло потрібно покласти у скляний чи емальований посуд і залити холодною водою. Воду змінювати 2 рази на день. Якщо залити солоною водою, то змінювати її потрібно кожен день, а масло при цьому не жовтітиме.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці методи допоможуть зберегти продукти протягом недовгого періоду і тримати харчі слід все ж таки у холодильнику. Перед тим, як повернути їх на полиці, варто ретельно вимити агрегат. А як позбутися неприємного запаху у холодильнику ми вже писали раніше.