5 до геніальності простих способів зберігати перець круглий рік

Їжа
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Багато людей полюбляють перець у будь-якому вигляді. В салаті, фарширований фаршем чи просто насолоджуються свіжим, без додатків. Один мінус - ціна в зимову пору на болгарський перець просто лякає. А зберегти його свіжим, як і більшість овочів надовго не вийде.

Хочеться смакувати ним в холодну пору року не витрачаючи шалених коштів.  Як зберегти перець смачним і соковитим, з ароматом літа, розповідає zatyshok .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Заготівля для фарширування

Приготуйте перці приблизно однакового розміру. Відріжте верхівки з плодоніжкою (не викидайте їх!), вийміть серцевину і насіння. Видаліть зайву вологу паперовою серветкою. Вставте один в один, не більше 5 шт. Покладіть в пакет і заморозьте. Для фарширування перці, не потрібно розморожувати: просто дістаньте його з морозилки, наповніть начинкою і відправте готуватися в каструлю або духовку.

  1. Для піци і запіканок

Перці нарізаємо кільцями і рушником забираємо вологу. Складаємо в 0,5 л пластиковий стакан. Так їх легко діставати і місця займають мало.

  1. Для овочевих рагу

Нарізаємо кубиками або соломкою. Гарно виглядатиме, якщо перець буде різного кольору. Всі шматочки перцю складаємо у відрізану пластикову пляшку і зав’язуємо в пакет. Це займає мінімум простору і так дуже зручно діставати перець. А коли ви використовуєте, наприклад, 1/4 всього перцю, просто відріжте зайву пляшку, щоб вона займала ще менше місця!

  1. Для супів

Готуємо «пюре» з залишків плодоніжок від попередніх заморозок. Його можна додавати в заправки для супів і рагу. Пересипаємо їх всі в блендер без насіння і хвостиків. Перебиваємо в пюре. Або мілко нарізаємо кубиками і заморожуємо. Розливаємо по формах для льоду або по формах для яєць. Заморожені порційні кубики кладемо в пакет і в морозилку.

  1. Для закуски, салату

Кожен перець розрізаємо на 3 частини і складаємо в пластиковий контейнер. Заливаємо соком, що витік в процесі чистки. Заморожуємо. Взимку дістаємо, невелику кількість розморожуємо і нарізаємо соломкою. Додайте сушений орегано, часник, кріп, оливкову олію і соєвий соус - чудова закуска готова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

.Ці корисні способи стануть у пригоді коли взимку ви матимете бажання приготувати смачні страви. А болгарський перець у вашій тарілці нагадає вам тепле літо!