Скільки можуть "жити" у холодильнику різні салати: названо ідеальні строки

Їжа
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Зовсім скоро настане сезон новорічних свят і столи традиційно "ломитимуться"від кількості приготованих смаколиків. Зазвичай найбільше на Новий рік та Різдво українці готують саме салатів: починаючи від Олів'є та Шуби у різних варіаціях, і закінчуючи незвичайними варіантами на кшталт салату "Луцький привіт" або смачного "крабового салату" абощо.

Втім, мало хто задумується над тим, скільки насправді мають зберігатися салати, які не вдалося з'їсти відразу - під час застілля. Крім того, не варто забувати і про варіанти, коли салати заправляються ще задовго до подачі на святковий стіл - у такому разі термін їх придатності ще менший. Цифри, на які вам варто орієнтуватися, називає сайт "Майстерня ідей". Запам'ятайте, аби після святкового застілля у вас не виникало зайвих проблем!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Скільки зберігаються різні салати

Скільки можуть "жити" у холодильнику різні салати: названо ідеальні строки - фото №1

Найперше, на чому варто акцентувати: усі салати обов’язково  мають зберігатися в холодильнику при температурі приблизно +3…+6 градусів. Якщо ви лишите їх просто на столі, термін придатності страви зменшиться у декілька разів.

Другий фактор - інгредієнти. Майонезний соус у складі салату також негативно впливає на термін його "життя". Такі страви рекомендується з'їдати найпершими, адже вони дуже швидко псуються.

Як від складу салату залежить термін його зберігання:

  • Соління, маринади, квашені інгредієнти - до 36 годин;

  • Сир, варені овочі, птиця, копченості - до 18 год (однак, якщо у цьому салаті майонезна заправка, то термін придатності страви зменшується до 12 год);

  • Морепродукти (без заправки) - 12 годин;

  • Консервовані інгредієнти або варені яйця - 6 годин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як не перетворити свій холодильник на "цвинтар" їжі. Всього кілька простих правил дозволять значно подовжити термін зберігання салатів .

Головне фото: cook.me