Якщо зацукрився мед: як швидко зробити його знову рідким

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чому гірчить гречка і як це виправити. Тепер ділимось порадами, які знадобляться, якщо ви їсте і використовуєте у рецептах мед.

Термін зберігання натурального меду завдяки його хімічному складу практично безмежний. Однак через деякий час зберігання він твердіє, тому використовувати його в кулінарії стає складно. Але це легко виправити. Про швидкий спосіб розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Повернути мед до рідкого стану можна за допомогою різних методик. Однак деякі з них можуть позбавити продукт усіх його цінних властивостей. Але є один метод, який зробить мед знову рідким, і збереже його багатий хімічний склад.

Як врятувати зацукрований мед

Спочатку відміряємо ту кількість меду, яка потрібна за рецептом. Більше не треба - він охолоне і затвердне знову. Перекладаємо його в невелику миску або піалку мініатюрного розміру.

У каструлю наливаємо воду та прогріваємо її до сорока градусів. Мед погано реагує на термічну обробку, тому вища температура не потрібна. Мисочку з продуктом ставимо у воду так, щоб вона не потрапляла усередину і мед не намочився. Чекаємо 10-15 хвилин, час від часу перемішуючи, щоб він рівномірно прогрівався.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як тільки весь мед став рідким - можна сміливо починати готувати. Також ми розповідали, як правильно обирати мандарини, щоб купити солодкі цитруси.