Щоб вибрати солодкий мандарин, візьміть його в руку: що ви не знали про популярні цитрусові

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

У зимові місяці триває сезон таких популярних фруктів, як мандарини. Зазвичай їх завозять з Туреччини, Ізраїлю, Грузії та Марокко. Ми розповідали, як зробити терпку хурму солодкою . Тепер розглянемо кілька цікавих фактів про мандарини.

Мандаринове дерево є вічнозеленим, а плоди на ньому дозрівають від 6 до 8 місяців. Часто для вдалого транспортування їх збирають ще зеленуватими. Але всі знають, що такі фрукти не будуть дуже солодкими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відтінок стиглого плоду залежить від сорту. Він зазвичай варіюється від жовто-оранжевого до темно-оранжевого. Часто в магазинах продаються не просто мандарини, а гібриди з іншими цитрусовими. До прикладу, такими гібридами є танжерини або клементини.

Мандарин — найбільш холодостійкий з усіх цитрусових. А ще природа цієї рослини така, що в ній не міститься нітратів - це фізично неможливо.

Мандарини не варто обробляти термічно, але сирими їх можна додавати в салати і навіть класти на бутерброди. І для закусок, і для самостійного вживання, краще обирати стиглі плоди - вони солодші. Мало хто знає, що для того, щоб обрати стиглий мандарин, достатньо взяти два фрукти в руки - стигліший буде важчим. Тут є пояснення: якщо плід довго лежить, то втрачає вологу та сохне. Саме тому і зменшується його вага.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ще мандарини можуть підіймати настрій. Вся суть у їхньому ароматі. Також ми розповідали, як правильно їсти суші .