Всі роблять цю помилку: де категорично заборонено зберігати вино

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як вберегти борошно та крупи від шкідників. Тепер ділимось основним правилом щодо зберігання вина, яке найчастіше порушують.

Часто після того, як принесли пляшку з магазину, ми на автоматі ставимо її в холодильник. Але так робити точно не варто. Про це розповіли на порталі “Апостроф” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Будь-яке вино, біле, червоне, навіть ігристе – тобто шампанське – в жодному разі не можна зберігати в холодильнику. Це точно погіршить його смак та якість.

Звісно, пляшку можна покласти в холодильник, щоб довести до необхідної температури перед тим, як подавати його на стіл. Проте тривале зберігання в холодильнику шкідливе для якості продукту.

Причина - у низькому рівні вологості всередині звичайного холодильника. Він може призвести до висихання пробки, через що напій окислиться та зіпсується.

Для зберігання вина краще знайдіть вдома місце зі стабільною температурою +7 – +18°C. Там не повинно бути прямих сонячних променів.

Якщо у вас є полиця над холодильником - це теж не найкращий варіант. Вгору підіймається тепло, яке виділяється для охолодження внутрішньої частини холодильника.

Найкраще підійдуть шафки чи комора, де немає сонячних променів та перепаду температур. Також вина з натуральними пробками краще розміщувати на боці, щоб пробка не висихала.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також ми розповідали, як алкоголь використовують у приготуванні їжі. Вино теж є у переліку.