Що робити з салатами та нарізками: найкращі ідеї для грамотного використання

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як заощадити на новорічних покупках . Тепер ділимось порадами, які допоможуть з максимальною користю використати те, що ви не доїли за святковим столом.

Чимало людей готують стільки різноманітних страв, що з'їсти все за один вечір просто неможливо. Частина готових страв довго не зберігається, тому залишки продуктів потрібно якось використати, інакше доведеться просто викинути їх у смітник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заморозка та герметичне зберігання

Дещо з вашого столу можна заморозити, щоб використати пізніше. Звісно, річ не про салати, а от м’ясну нарізку, сири чи овочі можна спокійно покласти в морозильник. А ще можна забезпечити герметичне пакування продуктів, щоб продовжити їх життя ще на кілька днів.

Піца

Із залишків сирної та м'ясної тарілок, оливок, овочів вийде чудова піца. Приготуйте тісто чи купіть готове - і у вас буде кілька днів піца на обід чи вечерю.

Солянка

Також із м’яса готується чудова навариста солянка. Зазвичай у неї йдуть оливки, м’ясо та м’ясні копченості - те, що часто залишається з закусок і що не хочеться викидати. Додайте кілька видів овочів, води або бульйону і томатної пасти - і солянка готова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що ж до хліба, який залишився нарізаним, то з нього можна наробити тостів або сухариків. Також ми розповідали, який вид алкоголю чим краще закушувати .