Ні голодним закупам: Клопотенко розповів, як заощадити на новорічних покупках

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як відрізнити “хлопчика” оселедця від “дівчинки” та кого краще купувати. Тепер ділимось порадами, які допоможуть гарно заощадити на новорічних покупках.

Деталями, які варто взяти до уваги, перш ніж вирушати на закупи, на своїй фейсбук-сторінці поділився кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопотенко. Планомірно їх дотримуючись, можна купити все необхідне та не збанкрутіти перед святами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зекономити на Новорічних покупках

  • Купуйте окремо те, що можна купити на вагу чи поштучно. Так добре купувати яйця, гриби, овочі, фрукти тощо.

  • Звертайте увагу на акції та знижки, їх чимало, особливо перед Новим роком. Звісно, це  можуть бути не ті бренди, які ви використовуєте зазвичай і до яких звикли. Але продукти, куплені по акції, можуть бути хорошими аналогами.

  • Якщо ви любите червону рибу і плануєте бачити її на своєму святковому столі, купіть несолену та приготуйте вдома власноруч. Засолена риба значно дорожча за свіжу сиру.

  • Ідіть у магазин, маючи чіткий список покупок. Також не ходіть на закупи на голодний шлунок. Голодним і без чіткого плану дуже просто купити зайвого.

  • Перевірте, які продукти є у вас вдома, звіряючись з рецептами, щоб не купувати зайвого. Спеції, лимон, крупи, та навіть деякі овочі можуть уже бути у вас.

  • Перечитайте рецепти. За необхідності можна замінити інгредієнти на бюджетніші. Оливкову олію в більшості страв замінить соняшникова, бекон - гарно порізана грудинка тощо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це допоможу вам заощадити на закупах. Також ми розповідали, чи варто класти мандарини в холодильник .