Повний алкогольний гайд: що чим закусувати, щоб не боліла голова

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які закуски найкраще пасують до шампанського . Тепер ділимось порадами, які стосуються всіх видів алкоголю. Багато хто воліє зустрічати Новий рік з келихом чогось міцного або не дуже.

Вранці 1 січня, щоправда, можна про це пошкодувати. Щоб цього не сталося, заплануйте заздалегідь, що ви будете пити, і, звісно, чим будете це закушувати. Про найкращі поєднання розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шампанське

На Новий рік це традиційний алкоголь. Але ігристе дуже підступне: через бульбашки сп'яніння настає швидко, а вранці наздоганяє головний біль. Всупереч етикету, за яким до ігристого годиться подавати фрукти, шоколад і сир, закушуйте ситніше. Підійдуть паштети, закуски із м’ясом птиці, овочеві салати тощо.

Вино

Закуска до вина залежить від виду напою. Червоне поєднується з м'ясом, салатами, овочами, бутербродами. Білому пасує риба, птиця, вершкові закуски.

Горілка

Цьому міцному напою підійде все - солоне, гостре, жирне, головне щоб ситне. Картопля, відварена або запечена, сало, огірки, м'ясо в будь-якому вигляді, рулька, соління. Гарячі чи холодні закуски - неважливо, важливо, щоб вони були ситними.

Коньяк

Цей напій вважається благородним. Його закушують лимоном та шоколадом. Однак, в реаліях новорічного столу, коньяк поєднується з десертами — морозивом, тортами, карамеллю. З солоного вибирайте нежирне м'ясо, бутерброди з овочами.

Віскі

Віскі поєднується і з м'ясом, і з рибою. Чудовою закускою стануть стейки, шинка, курка чи качка. І не забувайте додавати лід у склянку - так один напій можна розтягнути на пару годин, закушуючи сиром, тарталетками чи іншими закусками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

І в будь-якому випадку краще знати міру і не зловживати алкоголем. Також ми розповідали, де і як правильно зберігати вино .