Не тільки погана прикмета: чи можна насправді залишати ложку в каструлі

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про лайфхак, який дозволить усунути неприємний запах у лотку з їжею при зберіганні. Тепер поговоримо про те, чому не варто залишати в каструлі в холодильнику металеві столові прибори.

Залишати ополоник або навіть просту ложку в каструлі з борщем або, наприклад, супом здавна вважалося поганою прикметою. Однак є більш серйозні причини, щоб дотримуватися цієї заборони. Про них розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому не варто залишати ложку чи ополоник в їжі

Перша з таких причин полягає в тому, що металеве приладдя, що перебуває у контакті з їжею, окислюється. В результаті в каструлі утворюється ціле мікросередовище, інгредієнти швидше псуються, а значить, страва швидко скисне. Ще швидше цей процес буде відбуватися, якщо столові прилади вкриті подряпинами та іншими подібними ушкодженнями (що, погодьтеся, буває нерідко).

Ще один “побічний ефект” окислення металу – неприємний металевий присмак. Є й інші причини - особливо, якщо посуд з нержавіючої сталі або алюмінію. У першому випадку до сплаву часто входить нікель, що, може стати причиною виникнення алергічної реакції. А алюміній взагалі зараз не використовують через згубний вплив на організм, однак, багато у кого подібний посуд міг зберегтись.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Залишавши столовий прилад у каструлі з їжею, ви ризикуєте зіпсувати страву або навіть завдати шкоди своєму здоров'ю. Також ми розповідали про японський метод, який допоможе зробити мандарини солодкими.