Обходьте їх стороною: ознаки бананів, які точно не треба купувати

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як купити найсолодші мандарини . Тепер ділимось порадами з вибору якісних бананів.

Це популярний фрукт, який люблять і дорослі, і діти. Однак, купуючи банани в магазині, важливо звертати увагу на їхній зовнішній вигляд. Неякісні банани можуть бути навіть небезпечними для здоров'я. Про те, які банани якісні, а які - ні, розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ознаки неякісних бананів:

  • Ребриста форма

  • Липка і блискуча шкірка

  • Тріщини і вм'ятини

Якісні ж банани мають гладку матову шкірку без ушкоджень, ідеальну обтічну форму. Також вони мають яскравий жовтий або злегка зеленуватий колір.

Чому неякісні банани небезпечні?

Всі банани, які продаються в Україні, імпортуються з тропічних країн. Під час транспортування вони обробляються пестицидами, щоб захистити їх від псування. Недобросовісні виробники використовують небезпечні хімікати, які можуть проникнути в м'якоть фрукта.

Крім того, на шкірці бананів можуть бути яйця бразильського "бананового" павука. Цей павук є отруйним і його укус може бути небезпечним для людини.

Тому, щоб убезпечити себе, купуйте банани з гладкою матовою шкіркою без ушкоджень. Уникайте фруктів з ребристою формою, липкою і блискучою шкіркою, тріщинами і вм'ятинами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також перед вживанням не забудьте ретельно помити банани теплою водою з милом. Також ми розповідали про найкращі способи визначити свіжість яєць у вашому холодильнику