Мало хто знає: золоте “правило полиць” холодильника, без якого їжа псується швидше

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

24 канал / Все залежить від організації простору

Від цього залежить термін придатності продуктів

Ми розповідали, які страви не варто замовляти в ресторані. Тепер ділимось порадами, які дозволять краще організувати простір в холодильнику і таким чином продовжити термін зберігання продуктів.

Зберігання продуктів у холодильнику – це не просто про те, щоб уберегти їх від псування. Правильне розміщення продуктів на полицях може значно подовжити термін їх зберігання та зберегти якість. Разом з Pixelinform розповідаємо про кілька порад.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Верхня полиця

Туди кладуть готові до вживання продукти, такі як ковбаси, сири, десерти та залишки їжі: супи, готова риба, м'ясо, салати без заправки. Також якщо є відкриті консерви, їх ставлять на верхню полицю.

Середня полиця

Там зберігається м'ясо та птиця. Загалом, сире м'ясо та птиця повинні зберігатися на нижній полиці, але якщо у вас є спеціальний відсік для м'яса, можете використовувати його. Молочні продукти: молоко, йогурт, кефір, сир також розміщують на середніх полицях. Яйця тримайте у спеціальному контейнері.

Нижня полиця

Свіжі фрукти та овочі кладіть на нижні полиці. Важливо, щоб вони не стикалися один з одним. Те саме стосується зелені: петрушка, кріп, салат та грибів.

Полички на дверцятах

Туди ставлять напої: соки, газовані напої, вода. Також це ідеальне місце для готових соусів, джемів та варення. Лікарські препарати, які зберігаються в холодильнику, теж слід класти на полиці на дверцятах.

Регулярно мийте холодильник: це допоможе запобігти появі бактерій і неприємного запаху. А використання герметичних контейнерів допоможе зберегти свіжість продуктів і запобігти появі запахів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим порадам ви зможете довше зберегти продукти свіжими і смачними. Також ми розповідали, навіщо кавомани кладуть кавові зерна в морозильну камеру.