Навіщо просунуті кавомани кладуть каву у морозильну камеру: проста хитрість

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кава в зерні
24 канал / Так можна надовго зберегти сма кави

Розповідаємо, чому деякі любителі кави зберігають зерна у морозилці

Ми розповідали, у чому різниця між арабікою і робустою. Та навіть коли ви обрали ту каву, яка вам подобається, придбали її принесли додому, ще одне завдання - зберегти її смак та аромат.

Багато людей тримають каву в кухонній шафці, вважаючи, що темрява та прохолода – це все, що їй потрібно. Проте, досвідчені кавомани знають кращий спосіб: заморожування. Разом з  Pixelinform розповідаємо детальніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому морозильна камера?

Цей спосіб зберігає аромат та смак. Річ у тім, що при кімнатній температурі кава окислюється, втрачаючи свій насичений аромат та смак. А температури морозильної камери уповільнюють цей процес, дозволяючи каві довше залишатися свіжою.

Як правильно заморозити каву?

Заморожують лише каву в зернах. Мелена кава такому зберіганню не піддягає - вона втратить смак та аромат. 

Перед заморозкою розділіть каву на порції. Заморожуйте в одній порції орієнтовно ту кількість кави, яку ви використовуєте впродовж тижня. Коли вона закінчиться - просто дістаньте нову порцію.

Для заморожування кави використовуйте герметичні контейнери.  Це допоможе уникнути контакту кави з повітрям та сторонніми запахами. Не забудьте написати на пакетику дату заморожування, щоб знати, коли який пакет краще використати. Щоб розморозити каву, дістаньте пакет з морозильної камери та залиште в холодильнику на ніч перед використанням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберігання кави в морозильній камері – це простий та ефективний спосіб зберегти її свіжість, аромат та смак. Спробуйте цей метод і насолоджуйтесь кавою з найкращим смаком. Також ми розповідали, як врятувати пересолену їжу.