Один інгредієнт змінить ваші страви: яке кулінарне “сміття” не варто викидати

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

фіолетова цибуля
Pexels / З лушпиння можна приготувати ароматну приправу

Ви перестанете викидати лушпиння

Ми розповідали, що можна додати в каву для покращення смаку. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, після якого ви перестанете викидати лушпиння цибулі.

Мало хто знає, що нього можна приготувати ароматну приправу. Вона дуже ароматна, і стане незамінною на вашій кухні. Як це зробити, розповіли на Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберіть лушпиння

Не викидайте лушпиння одразу, а збирайте його протягом декількох днів. Покладіть лушпиння в сухе місце.

Коли його набереться достатня кількість, висушіть лушпиння. Для цього роззкладіть лушпиння на деко. Поставте деко в духовку при низькій температурі. Сушіть лушпиння до золотистого кольору.

Подрібніть лушпиння

Перекладіть сушене лушпиння в блендер. Подрібніть лушпиння до порошкоподібного стану. Після цього змішайте лушпинний порошок з сіллю та перцем за смаком. Можна також додати інші спеції, наприклад, паприку, куркуму або коріандр.

Цю приправу можна використовувати для маринування м'яса, риби та овочів. Її також можна додавати в супи, рагу та інші страви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не викидайте лушпиння цибулі, а використовуйте його для приготування корисної та ароматної приправи. Також цибулинням можна пофарбувати яйця на Великдень. До речі, ми розповідали, які страви готують на Великдень українці.