Хитрий студентський кулінарний секрет: як смажити їжу і не бруднити сковороду

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смажити рибу
ProstoWay / Смаження стане значно смачнішим

Щоб сковорідка була ідеально чистою

Ми розповідали, чому варто пити каву з корицею. Тепер ділимось кулінарним секретом, який дозволить вам смажити їжу на сковороді так, щоб не забруднити її.

Втомилися від брудної сковорідки після смаження м'яса, риби чи яєць? Але існує простий та ефективний спосіб приготувати смачну та корисну їжу без зайвого клопоту. Розповідаємо про нього разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Секрет полягає у використанні пергаменту

Цей метод давно освоїли студенти, які не мали духовки, але хотіли приготувати м'ясо "як у духовці". Знадобиться звичайний папір для випікання.

Викладіть якісний пергамент на суху сковорідку. Покладіть на пергамент те, що хочете приготувати: м'ясо, рибу або яйця. Якщо продукт попередньо маринувався, подбайте про те, щоб на ньому було мінімум вологи, щоб пергамент не розм'як.

Готуйте на маленькому або середньому вогні. Занадто сильний вогонь може призвести до пригорання пергаменту.

Існує два способи приготування

  • Відкритий - коли пергамент незагорнутий. При цьому потрібно періодично перевертати шматочки їжі.

  • Та закритий пергамент. При цьому потрібно повністю загорнути продукт у папір і перевертати його разом із ним.

З цим методом сковорідка залишається чистою, без слідів пригорілої їжі та жиру. Їжа готується без додавання олії, що робить її більш корисною та дієтичною. А ще не потрібно мити посуд після приготування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пергамент можна використовувати для приготування м'яса, риби, яєць, овочів та інших продуктів. Також ми розповідали, з чого насправді роблять локшину швидкого приготування.