Відома ідеальна пропорція: скільки кави класти на одну чашку

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

жінка з кавою
Створено за допомогою ШІ / Для смачної кави

Як приготувати ідеальний напій з насиченим смаком

Ми розповідали, для чого кавомани зберігають кавові зерна в морозилці . Тепер ділимося секретами приготування ідеальної кофе.

Кава – це не просто ароматний заряд бадьорості, а й вишукане мистецтво, яке потребує знання секретів та пропорцій. Детально розповідаємо разом із “ТСН” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Співвідношення кави та води: основа ідеального смаку

Відповідно до "золотого стандарту", на 250 мл води рекомендується використовувати 2 столові ложки меленого кофе. Зверніть увагу, що розміри ложок можуть відрізнятися. Щоб отримати максимально точні пропорції, використовуйте дві столові ложки кофе без гірки, вирівнявши їх.

Правильне додавання води: секрети бариста

Для досягнення найкращого смаку кофе рекомендується використовувати мірну склянку. Це допоможе чітко визначити необхідну кількість води для однієї чи кількох порцій. Професійні бариста під час додавання води також враховують ступінь обсмаження кавових зерен, адже це впливає на смак напою.

Помел кави: ключ до насиченості

Для приготування кави в кавоварці або турці рекомендується використовувати середню помелу. Це забезпечить насичення та глибокий смак напою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не бойтесь експериментувати з пропорціями та методами приготування, щоб знайти свій ідеальний рецепт кофе. Також ми розповідали, для чого кофемани додають у напій корицю.