Щоб паска довго не черствіла: смачні лайфхаки до Великодня

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смачні паски
Pixabay / Секрети зберігання пасок

Як довше зберігати паску

Після Великодня часто залишається багато апетитних пасок . Їх хочеться зберегти надовше, щоб ласувати кілька днів і навіть тиждень. 

Є кілька простих порад, які допоможуть зберегти свіжість паски. Розповідаємо про них разом із “Порадницею” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лайфхак з яблуком

Складіть паски у велику каструлю, додайте порізане на 4 частини яблуко та накрийте кришкою. Яблуко поступово віддаватиме свою вологу, й паски довше залишатимуться м'якими.

Вологий рушник

Якщо паски трохи підсохли, складіть їх у каструлю, накрийте вологим рушником і щільно закрийте кришкою. Волога поверне їм м’якість.

Можна заморозити

Заморозьте свіжі паски, поклавши кожну в пакет. Зберігати можна до 6 місяців. Розморожувати в холодильнику (з вечора переклали з морозу в холодильник - і на ранок у вас немов щойно випечена паска). Щоб максимально її "освіжити", відправте розморожену паску на 10 хв. в духовку при 150 градусах.

Приготуйте сухарики

Якщо паска вже підсохла, зробіть сухарики: наріжте на товсті смужки й відправте в духовку при 150 градусах на 15-20 хв. Самостійний десерт готовий!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З них можна також приготувати основу для торта без випічки, запіканки або чизкейка. Також ми розповідали, скільки можна зберігати варені яйця.