Неприємний “бонус”, який зіпсує апетит: як принести додому черешню без черв'яків

Їжа
927
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як купити черешню без черв'яків
agroexpert.ua / Як купити черешню без черв'яків

Зовнішні ознаки, на які варто звернути увагу

Ми розповідали, чому давні моряки боялись бананів . Тепер ділимось порадами з вибору черешні.

Саме у розпалі сезон цієї смачної ягоди. Але як же вибрати черешню, щоб вона не розчарувала вас неприємними "сюрпризами" у вигляді черв'яків? Разом із Today.ua ділимось простими правилами, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Огляньте шкірку

Якісна черешня має гладку, блискучу шкірку без тріщин, вм'ятин, плям або дірочок. Тьмяна або зморщена шкірка свідчить про те, що ягода перезріла або була зірвана незрілою. Пошкодження на шкірці можуть свідчити про наявність черв’яків.

Перевірте пружність

За можливості, візьміть черешню в руку і злегка стисніть. Якісна ягода буде пружною і не деформуватися. М'яка черешня вже почала псуватися і може містити черв'яків.

Зверніть увагу на плодоніжку

Черешню краще купувати з плодоніжкою. Зелена і еластична плодоніжка свідчить про те, що ягода свіжа і не була пошкоджена. Суха або зламана плодоніжка може бути ознакою того, що черешню атакували шкідники.

Оцініть колір

Зріла черешня має насичений, рівномірний колір, характерний для її сорту. Не варто купувати ягоди з темними плямами або зблідлими ділянками, адже це може бути ознакою псування або хвороб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете вибрати черешню без черв'яків. Купуйте черешню в сезон, коли вона максимально свіжа і соковита. Також ми розповідали, чому полуниця - не зовсім ягода .